Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - slick

Daras84 - 5 Kwi 2010, 22:37
Temat postu: slick
w zwiazku z tym ze zaczyna sie sezon, mam pytanie...

jako ze nie stac mnie na fachowe koce do rozgrzewania opon rodem z F1 szukam alternatywy.

znalazłem w szafie z lekami masc rozgrzewajaca na jakies tam rozne bole, a ze mnie bolala reka (jeb...sie grzebiac przy tym parchu) posmarowalem sie i zaczelo grzac :D

i teraz pytanie:

czy moge ta mascia smarowac moje opony i czy regulamin na to zezwala?

z powazaniem

Daras

sowa - 5 Kwi 2010, 22:42

proponowałabym plastry na korzonki ewentualnie ciepły sweter najlepiej ręcznie robiony na drutach :rotfl: może czas lepszy nie będzie ale za to jaki respekt w parku maszyn <8>
Parzych - 6 Kwi 2010, 04:00

Daras84, jeszcze możesz spirytusem nasmarować, też rozgrzewa... :yes: Tylko jak wyczują, to mogą to podciągnąć pod doping... :nawalony:
Qzyn - 6 Kwi 2010, 08:04

Hehehe, Daras dobre :D Ja mam inna propozycje. Znajomy elektryk, szewc i zrobic koce domowej roboty. Przewody do ogrzewania podlogowego, wszysc je ladnie w jakis material, odpowiedni potencjometr i masz koce ;)
Piesek - 6 Kwi 2010, 08:27

Parzych ma racje :D 1 dla Darasa (czesia) drugie dla Fiestki (koszyka) :D :D:D ojojoj a czesiu widzi piach :D
Arkadius - 6 Kwi 2010, 17:13

zrób sobie rolki do rozgrzewania...

trochę kątownika 4 wałki i dobre łożyska :)

odyniec - 6 Kwi 2010, 19:29

Daras o podrzewanych fotelach słyszałeś?
Są takie maty, kupujesz je, wszywasz je w zwykłe ręczniki owijasz wokół koła i w gniazdo zapalniczki koniec i masz.
Taki domowy sposób na koce z F1. Lepszego nic raczej nie wymyślisz w takim przedziale budżetowym.

Ad@mus - 6 Kwi 2010, 19:33

nie lepiej polac je benzyna przed startem i podpalic?? napewno zmiekna i beda sie fajnie kleic :yes:
JoeMix - 6 Kwi 2010, 19:46

Cytat:
jako ze nie stac mnie na fachowe koce do rozgrzewania opon rodem z F1 szukam alternatywy
A do jakiej temperatury to trzeba grzać / jaką temperaturę ma mieć taki "koc" grzewczy?
Qzyn - 6 Kwi 2010, 21:05

No i tu sie zaczyna zabawa, dlatego tez maty z podgrzewanych foteli odpadaja. Fajnie byloby grzac oponki do jakichs 60 stopni...
JoeMix - 6 Kwi 2010, 22:17

60st to całkiem sporo,,,
Daras84 - 7 Kwi 2010, 08:05

no dlatego ta masc chyba odpada :hahaha:
Qzyn - 7 Kwi 2010, 08:14

Joe sporo, ale wtedy slick faktycznie bedzie idealnie kleil. Stad moj pomysl o przewodach do ogrzewania podlogowego. Jednak trzeba zamontowac potencjometr o wiekszej regulacji niz standardowe w domu i powinno dzialac ;)
phil - 7 Kwi 2010, 09:19

Ja myślę, że powinieneś przywiązać samochód linką holowniczą do jakiegoś słupa, wykorzystując do tego mocowanie z przodu auta. Później wrzucasz wsteczny i ostro gazu. Gdzieś tak po kilku minutach jak zauważysz biały dym w kabinie myślę, że opony będą dostatecznie dogrzane do wyścigu... Ew. powtórzyć operację :rotfl:
JoeMix - 7 Kwi 2010, 09:44

Qzyn, Przewód ogrzewania podłogowego ma moc, paredziesiąt watów na metr (coś koło 20-30 będzie),,, więc trzeba by było nim zwyczajnie owinąć koło,,, tylko nie wiadomo jak z wytrzymałością takiego elementu na wyginanie,,,
Qzyn - 7 Kwi 2010, 11:10

Z wytrzymaloscia? idealnie - przeciez te przewody ukladasz na podlodze robiac esy floresy. I tutaj moj pomysl. Raz ulozyc siatke i obszyc na ksztalt koca wlasnie i potem zeby zakladac lub sciagac wystarczy to lekko rozchylac... Powinno dzialac.