|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] wysokie ladowanie
damiandnb - 29 Mar 2010, 15:05 Temat postu: [MK4] wysokie ladowanie mam maly problem gdyz ostatnio zaczal wydobywac sie wyciek elekrolitu i dym z akumulatora, po sprawdzeniu miernikiem na wlaczonym silniku i swiatlami pokazalo 18,5V.
gdy przy zapalonym silniku wcisne sprzeglo to nic sie nie dzieje, a gdy je puszcze to zaczyna tak klekotac. Jakie moga byc przyczyny tego?
JoeMix - 29 Mar 2010, 15:28
damiandnb napisał/a: | po sprawdzeniu miernikiem na wlaczonym silniku i swiatlami pokazalo 18,5V | NIE UŻYWAĆ auta do czasu naprawy, bo się może skończyć uszkodzeniem elektryki, akumulatora, POŻAREM! Sprawdzenie należało by zacząć od przyłączeń przy alternatorze oraz od regulatora napięcia (tego bym w ciemno wymienił)
damiandnb napisał/a: | gdy przy zapalonym silniku wcisne sprzeglo to nic sie nie dzieje, a gdy je puszcze to zaczyna tak klekotac | To nie ma nic wspólnego z elektryką, jak klekocze po puszczeniu sprzęgła na luzie a ustaje po naciśnięciu to możliwe że coś w skrzyni biegów klekocze,,,
Marcin - 29 Mar 2010, 16:01
postawiłbym na uwalony regulator, mój jak padł miałem ładowanie na poziomie 16V
damiandnb - 18 Kwi 2010, 11:43
dzieki za porade jenak to byl regulator. a mam jeszcze jeden problem. jak ruszyłem samochodem cos szarpnelo i zaczelo klekotac w skrzyni i nie da sie jechac wogole jak wrzuce bieg 1 to nic nie reaguje stoi w miejscu i lekko klekocze a na 5 biegu klekocze bardziej. Czy moze to byc wina sprzegla?
|
|