|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Wymiana przewodów zapłonowych
FaYaH - 20 Mar 2010, 17:16 Temat postu: [MK4] Wymiana przewodów zapłonowych Witam, zaszła konieczność wymiany przewodów zapłonowych w mojej fiescie.
1.3 Endura 97r.
Chodzi mi o to któredy sie dostac do cewki bo z góry jej nie widze, jakby ktoś mógł opisac jak to sie wymienia bylbym bardzo wdzieczny.
Mam nadzieje ze nie powtarzam tematu, ale szukalem i nie moglem znalezc tej fiesty i tego silnika.
DziDzia - 20 Mar 2010, 17:22
Wsadź rękę po kablach i będziesz wiedział gdzie jest. Od góry powinieneś dać radę.
pozdro
bidżej - 20 Mar 2010, 21:06
jak dobrze kojarzę, to cewka w endurze jest w tym samym miejscu co w HCSie - z tyłu silnika, na bloku, pod kolektorem dolotowym, nieco na lewo (stojąc przodem do silnika).
drjanusz - 20 Mar 2010, 21:18
bidżej napisał/a: | jak dobrze kojarzę, to cewka w endurze jest w tym samym miejscu co w HCSie - z tyłu silnika, na bloku, pod kolektorem dolotowym, nieco na lewo (stojąc przodem do silnika). |
Powiem więcej-bardzo dobrze kojarzysz
FaYaH - 21 Mar 2010, 16:53
czyli nie ma koniecznosci pakowania sie autem na kanał, ani demontażu innych czesci?
Jacek4200 - 21 Mar 2010, 16:58
FaYaH napisał/a: | czyli nie ma koniecznosci pakowania sie autem na kanał, ani demontażu innych czesci? |
To jest kwestia tego typu, jak długie masz ręce ?
FaYaH - 21 Mar 2010, 17:11
Dosyc dlugie . Ale powiem tak, auto stoi u mojego dziadka na placu i kilka metrow dalej jest kanał. Czy jak wjade na kanal to znacznie ulatwi mi to prace?
bidżej - 21 Mar 2010, 18:02
wsadź ręce i zobacz, w moim przypadku szkoda zachodu na włażenie i wyłażenie z kanału, jak wystarczy że trochę się schylę i wszystko dosięgnę
buzek5990 - 21 Mar 2010, 23:35
bidżej napisał/a: | wsadź ręce i zobacz, w moim przypadku szkoda zachodu na włażenie i wyłażenie z kanału, jak wystarczy że trochę się schylę i wszystko dosięgnę |
\
Trochę masz kolego racji, ale w Endura nie jest/ nie było przynajmniej mi tak kolorowo z góry zmienic kabelki, ponieważ dojście lekko mówiąc ch*** Ja to zrobiłem w pięć minut co prawda ale z kanału, tym bardziej miałem utrudnienie, iż stare kable się jakby "zacięły" i kur* za żadne skarby nie mogłem z góry gdy próbowałem zatrzasków ścisnąc tak mocno, by odłączyć stary kabel od dołu chwila gimnastyki i poszło.
Spróbuj kolego pierw z góry ale ja to odradzam w tym silniku, przynajmniej dla mnie to kiepska sprawa jak dużo innych rzeczy z ch** dojściem, by cokolwiek naprawić
drjanusz - 24 Mar 2010, 00:04
buzek5990, Toś chyba mało autek widział bo Endurze jest naprawde sporo miejsca nawet do wymiany kabli WN
|
|