|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Czy to immo? czy alarm? czy coś jeszcze innego?
Szymonnn - 19 Mar 2010, 19:23 Temat postu: [MK3] Czy to immo? czy alarm? czy coś jeszcze innego? Pisałem już w HP ale chyba bardziej odpowiednim działem do tego będzie jednak elektryka.
Ostatnio zastanawiałem się, od czego ta dioda i postanowiłem założyć temat, żeby to wyjaśnić...
W Fieście poniżej panelu sterowania nawiewem, a nad radiem jest taki pasek, gdzie są 4 miejsca na różne przyciski. Po lewej stronie tego paska mam zamontowane 2 lampeczki-diody, jedna czarwona, druga biała. Ta czerwona ciągle miga, gaśnie tylko podczas jazdy(tzn. gaśnie po uruchomieniu silnika), a ta biała mi jeszcze nigdy się nie zapaliła. I teraz pytanie:
Czy te diody to immobilaizer, czy może alarm, czy jeszcze coś innego? Jak myślicie?
Dodam tylko, że posiadam same kluczyki, żadnego pilota nie mam. Poprzedni właściciel też nic nie wspomniał od czego te diody są.
Moja Fiesta jest z 92r., wersja CLX.
Czekam na odpowiedzi, mam nadzieję że zagadka zostanie rozwiązana. Pozdro!
[ Dodano: Pią Mar 19, 2010 15:35 ]
JoeMix - 19 Mar 2010, 19:25
Szymonnn napisał/a: | Poprzedni właściciel też nic nie wspomniał od czego te diody są | No to skąd my mamy wiedzieć?
drjanusz - 19 Mar 2010, 20:31
JoeMix, Bo my wróżki jesreśmy
Szymonnn, Tak trudno dobrać się do okablowania i sprawdzić gdzie podłączone ?
Parzych - 19 Mar 2010, 23:38
Szymonnn, to jest jakaś wydumka, skoro poprzedni właściciel nic na ten temat nie powiedział, znaczy sam nie wie OCB... Trzeba by odnaleźć tego właściciela, który kazał to zamontować...
DANIEL mk1 - 20 Mar 2010, 00:40
Skoro gaśnie po odpaleniu możliwe ze to dodatkowa lampka ciśnienia oleju i na dodatek mruga
Parzych - 20 Mar 2010, 00:50
DANIEL mk1, ale Szymonnn-owi chyba bardziej chodzi o tą drugą (białą), która się jeszcze nigdy nie zaświeciła...
kenczorf - 20 Mar 2010, 05:26
skoro ta czerwona mruga caly czas oprocz pracy silnika to jestem wrecz pewien ze ejst to imitacja alarmu czy jak sie tam na to mowi. A biala...hmm moze to shift light'er
|
|