|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] sposób na regulację mechanizmu wycieraczek?
bidżej - 18 Mar 2010, 19:37 Temat postu: [MK3] sposób na regulację mechanizmu wycieraczek? Powiecie że jestem pedant, ale mam pytanie odnośnie regulacji mechanizmu wycieraczek przednich. Kiedy były wyłączone, prawie leżały na uszczelce szyby (a prawej zdarzało się na nią wjechać). próba przestawienia prawej na wieloklinie poszła ok - jest ładnie, ale lewa przy przestawieniu o 1 ząbek wychodzi z 10cm na szybę. Tak w moim samochodzie być nie może
stąd pytanie - da radę przestawić mechanizm tak, żeby lewa miała dolną skrajną pozycję ciut wyżej?
Marcinowaty - 19 Mar 2010, 19:14
Mnie wkurza to że podczas maksymalnego wychylenia, lewa zahacza o boczną uszczelkę przedniej szyby... wrrr
JoeMix - 19 Mar 2010, 19:27
bidżej napisał/a: | stąd pytanie - da radę przestawić mechanizm tak, żeby lewa miała dolną skrajną pozycję ciut wyżej | Nie, tylko regulacja położenia ramieniu na mechanizmie, czyli to co ruszałeś. Aha inaczej wycieraczki zaparkują na suchej inaczej na mokrej szybie,,,
dday - 21 Mar 2010, 21:47
nie, no musi się dać. A może jakaś regulacja na silniku jest??
Miły - 21 Mar 2010, 21:52
jakie ty masz wycieraczki? 500 mm? ja mam 480 mm i na dole są prostopadle do uszczelki a na górze około 1 cm od uszczelki pionowej...
JoeMix - 21 Mar 2010, 22:46
dday napisał/a: | A może jakaś regulacja na silniku jest | Nie ma,,,
dday - 21 Mar 2010, 23:49
JoeMix napisał/a: | dday napisał/a: | A może jakaś regulacja na silniku jest | Nie ma,,, |
A to psikus - w maluchu było, w ducato w firmie też robiliśmy i było a tu nie ma? ach ten nasz ford
|
|