|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] zakładanie centralnego zamku 4d
darkmen21 - 18 Mar 2010, 09:03 Temat postu: [MK4] zakładanie centralnego zamku 4d Witam!
Kupiłem zamek centralny STIG, jest możliwość podłączenia go do seryjnego alarmu( z głównej wiązki sa dwa kable które nie są nigdzie przyporzadkowane), tak co by i pilot alarmu otwierał drzwi??no i gdzie mam podłączyć kabel prądowy czerowny, bo masę to już wiem
i jeszcze jedno, dysponuje ktoś jakąś instrukcją montażu siłowników na zamku??albo chociaż fotką??
Freeman - 18 Mar 2010, 09:30
darkmen21 napisał/a: | i jeszcze jedno, dysponuje ktoś jakąś instrukcją montażu siłowników na zamku??albo chociaż fotką?? |
Proszę tutaj tematy z zakładaniem centralnego:
Link 1
Link 2
Link 3
darkmen21 - 19 Mar 2010, 07:27
Freeman napisał/a: | Proszę tutaj tematy z zakładaniem centralnego:
Link 1
Link 2
Link 3 |
Albo źle czytam,albo nie ma tam mowy o CZ STIG, no i nie doszukałem sie gdzie podłączyć czerwony prądowy kabel i czy da się to podączyć pod ori alarm(gdzie jest wogóle centralka alarmu??
JoeMix - 19 Mar 2010, 08:02
To musisz pokombinować,,,
darkmen21 - 19 Mar 2010, 08:04
no to pokombinowałem,ale raczej prąd w nóżce bezpiecznika zapalniczki to nie jest normalne miejsce...
JoeMix - 19 Mar 2010, 09:34
Jaki prąd? Centralka ma pewnie swoją instrukcję, czarowny zazwyczaj trzeba dołączyć do +12V, z racji specyfiki urządzenia to gdzieś gdzie jest +12V zawsze, więc albo w skrzynce bezpieczników do głównej szyny, albo do klemy akumulatora, albo gdzie tam znajdziesz stałe +12V
darkmen21 - 19 Mar 2010, 10:24
JoeMix napisał/a: | Centralka ma pewnie swoją instrukcję, | no własnie ten debilny centralny nie miał dlatego pytałem.
JoeMix napisał/a: | czarowny zazwyczaj trzeba dołączyć do +12V | tyle wiem, ale wlaśnie chodziło mi do czego do skrzynki bezieczników czy gdzie, także dzięki za rozwianie wątpliwości
ale nadal mam pytanie gdzie jest centralka alarmu seryjnego w mk4?
Freeman - 19 Mar 2010, 21:28
Cytat: | Albo źle czytam,albo nie ma tam mowy o CZ STIG, no i nie doszukałem sie gdzie podłączyć czerwony prądowy kabel i czy da się to podączyć pod ori alarm(gdzie jest wogóle centralka alarmu?? | bo ja podałem te linki w odpowiedzi na to pytanie:
darkmen21 napisał/a: | jeszcze jedno, dysponuje ktoś jakąś instrukcją montażu siłowników na zamku??albo chociaż fotką?? |
|
|