|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] wspomaganie w wersji bez wspomagania
pablo_zio - 16 Mar 2010, 17:25 Temat postu: [MK4] wspomaganie w wersji bez wspomagania Witam.
Zakupiłem od Marka wspomaganie do mk4 tylko wersja z klim±. Chce j± wsaszić do wersji bez klimy i tu jest zonk. Z kompletu wspomagania brakowało koła pasowego z pompy i paska (i tak by nie pasil). Zamówiłem brakuj±ce tajle w fordzie. Niestety okazało się że pasek nie pasi - jest troche za długi. Czy co¶ oprócz paska w wersji z klim± i bez sie różni? Może kto¶ ma rysunek jak ma być pasek nałożony i przesłałby na maila? pablo_zio@wp.pl
Z góry dzięki
awilk - 16 Mar 2010, 18:30
http://img199.imageshack.us/i/pasek1.jpg/
pablo_zio - 16 Mar 2010, 18:34
dzięki wielkie
[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 19:18 ]
dla potomnych... pompy wspomagania i łapy w mk4 z klima i bez sa rozne.. wiec mam teraz nielicha historie
E-APA - 4 Cze 2010, 18:43
Witam
Ile Cię wyniosło to wspomaganie, bo chcę też do kupić do swojej, tylko że mazdy a nie fiesty. Ona jest bez klimy.
I ile za robocizne wzieli?
pablo_zio - 4 Cze 2010, 19:07
w sumie to ok 700-800zł za wszystko rezem z robocizna .... na koncu nie liczylem juz kosztow komplet wspomagania kupilem w fajnych pieniadzach tyle ze mialem problemy z lapami i paskiem, kilka czesci kupilem w fordzie, ogolnie warto
pamietaj zeby kupic pod Twoj silnik bo pozniej bedzie walek z dopasowaniem paska, no i jest roznica z klima i bez, szukaj tez z lapami i wezami bo moze i idze kupic reszte gdzieindziej tyle ze pozniej chce sie szybko i trzeba do forda jechac
powodzenia
E-APA - 6 Cze 2010, 07:48
W sumie 800zł to trochę dużo jak za samo wspomaganie...
pablo_zio - 6 Cze 2010, 09:37
tyle ze tak jak pisalem nie mialem wspomagania od mojej wersji wiec pojawialy sie problemy ktore angazowaly kolejne pieniadze
na allegor czesto sa kompletne wspomagania do fiesty... koszt od 350-500zł... robocizna zalezy od tego czy robisz sam czy mechanik no ale 200-300zl pewnie bedzie kosztowac + plyn no i pewnie nowy pasek wiec cena z tego przedzialu co napisalem
tutaj masz linka z aukcja ktora na szybko znalazlem
http://allegro.pl/item104...gliwice_rg.html
pozdro
|
|