|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Dziwny przekaźnik w bagażniku
marimar - 12 Mar 2010, 18:14 Temat postu: [MK3] Dziwny przekaźnik w bagażniku witam
ostatnio znalazłem w bagażniku jakiś dziwny przekaźnik i ma podłączony tylko 1 kabelek do masy i nie wiem do czego on jest,było coś takiego we fiestach w oryginale?
kuba87 - 12 Mar 2010, 18:17
chyba nie było... przynajmniej u mnie nie ma...
JoeMix - 12 Mar 2010, 18:17
Samoróbka, ktoś coś rzeźbił i nie skończył lub się popsuło bo przekaźnik nie jest dobrze podłączony,,,
Freeman - 12 Mar 2010, 18:43
Może klapa otwierana z przycisku? Tylko przekaźnik wtedy byłby inny (chyba)
jackrzec - 12 Mar 2010, 19:11
Freeman napisał/a: | Może klapa otwierana z przycisku? Tylko przekaźnik wtedy byłby inny (chyba) | W oryginale nie było przekaźnika do klapy. Przycisk bezpośrednio sterował siłownikiem. Tak w ogóle to to co widać to wogóle nie jest oryginał - ktoś coś rzeźbił. Może próbował podłączyć wzmacniacz, albo tubę...
Freeman - 12 Mar 2010, 19:15
jackrzec napisał/a: | W oryginale nie było przekaźnika do klapy. Przycisk bezpośrednio sterował siłownikiem. Tak w ogóle to to co widać to wogóle nie jest oryginał - ktoś coś rzeźbił. | dokładnie o to mi chodziło, że ktoś może ktoś chciał dorobić otwieranie. Nie jasno się wyraziłem.
marimar - 12 Mar 2010, 20:21
dzięki za szybką odpowiedź
tak myślałem że to raczej nie oryginał,na przekaźniku nie ma logo forda,może faktycznie ktoś coś rzeźbił,a sam przekaźnik był sprytnie zakryty kawałkiem gąbki
a może mieć przekaźnik coś wspólnego z dodatkowym stopem bo mam zamontowany
Freeman - 12 Mar 2010, 20:28
Nie raczej nie bo po co miałby być montowany.
diodalodz - 14 Mar 2010, 16:29
to jest przekaźnik kierunkowskazów sądząc po słabo widocznych napisach i wyprowadzeniu . Ale czemu ktoś go montował w bagażniku to już wielka niewiadoma . daj dokładniejsze foto symboli bo bedzie wiadomo od jakiego auta bo to napewno ori bosch
marimar - 15 Mar 2010, 11:25
diodalodz napisał/a: | to jest przekaźnik kierunkowskazów sądząc po słabo widocznych napisach i wyprowadzeniu . Ale czemu ktoś go montował w bagażniku to już wielka niewiadoma . daj dokładniejsze foto symboli bo bedzie wiadomo od jakiego auta bo to napewno ori bosch |
na przekaźniku nie ma znaczka bosch ale za to przekaźnik jest niemiecki
ma takie oznaczenie: 89 6776 0021 9815 08 , 12 v , 2-4 x 21 w
co to za wynalazek to wielka zagadka
JoeMix - 15 Mar 2010, 11:52
MARIMAR napisał/a: | 2-4 x 21 w | Tak jak Dioda pisze - przekaźnik kierunkowskazów na 2 do 4 żarówek 21W
marimar - 15 Mar 2010, 12:52
to już coś wiemy,tylko po co on tam jest?
może mieć ten przekaźnik coś wspólnego z alarmem bo mam dorabiany IMMO i może kiedyś był pilot do jakiegoś alarmu i kierunki se mrugały
Pawełos666 - 15 Mar 2010, 13:23
wez to przetrzyj czyms bo nie widze logo, to bosch nie jest
|
|