|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Wysokie obroty przy zmianie biegów
Igraszki - 1 Mar 2010, 16:11 Temat postu: [MK4] Wysokie obroty przy zmianie biegów Witam, szukalem nie znalazlem, moze nie umiem szukac;)
Problem wyglada nastepujaco
zmianie biegów towarzyszy dzwiek jakby obroty wchodzily na najwyzszy poziom(nie wiem czy wchodza-nie mam obrotomierza:D), po zatzymaniu sie jest to samo. Jaka moze byc tego przyczyna?
ramses123 - 1 Mar 2010, 16:59
ślizga Ci się sprzęgło, albo falują obroty
Igraszki - 1 Mar 2010, 17:10
tylko zapomnialem dodac ze nie jest tak ciagle, tylko co jakis czas i trwa hm 2 minuty, pozniej sie normuje wszystko
ozi lbn - 1 Mar 2010, 17:30
ja mialem w berlngo podobny problem i wymiana silniczka krokowego pomogla
HAWRAN - 1 Mar 2010, 19:11
Igraszki, Nie zacina Ci się czasem pedał gazu ,albo linka?
Igraszki - 1 Mar 2010, 19:48
watpie zeby ta usterka w tym tkwiła, no ale chce dowiedziec sie wszystkich mozliwosci zeby latwiej bylo wyeliminowac to cos, bo inaczej niebawem przesiade sie na rower : D
PS poczytalem troche i w sumie mozna zamknac temat... moj bład, mowilem ze nie umiem czytac;d cos tam pomecze sie; )
bukolek - 1 Mar 2010, 21:24
Duze prawdopodobienstwo, ze silnik krokowy do przeczyszczenia tudziez do wymiany
TomeX500 - 2 Mar 2010, 21:18
Przeczyść krokowy, ewentualnie przepustnicę. Takie proste zabiegi zniwelowały identyczny problem w Fieście MK4 znajomego
marekw - 11 Mar 2010, 11:51
Miałem to samo u siebie. Wszystko wskazywało na krokowca,ale zacząłem od resetu błędów. No i pomogło. Od 2 lat mam spokój.
Igraszki - 11 Mar 2010, 12:59
mi pomoglo wymiana calego silniczka krokowego, przy okazji zostala przeczyszczona przepustnica i temat jest do zamkniecia: )
[ Dodano: Pon Kwi 05, 2010 17:24 ]
jednak powroce do tego tematu jesli moge, bo silnik krokowy wymieniony, przepustnica wyczyszczona a jednak jest maly problem.
gdy silnik nie jest rozgrzany to na biegu jalowym obroty zatrzymuja sie tak ok 1500, gdy wrzuce bieg obroty spadaja do normalnych, a gdy silnik sie rozgrzeje nie ma problemu na biegu jałowym.
co tym razem warto sprawdzic= [
pewnie tematów takich było mnostwo no ale ale...
|
|