|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] ratowanie przedniego zderzaka Xr2i
kolegikolega - 27 Lut 2010, 14:15 Temat postu: [MK3] ratowanie przedniego zderzaka Xr2i Witam.. chciałbym dowiedzieć się da się odratować przedni zderzak od xr2i..
Jego stan jest masakryczny
Jaki byłby koszt jego renowacji albo jak to samemu zrobić?
Byłem w jednej firmie zajmującą się naprawą zderzaków to koleś się poddał
elmek13 - 27 Lut 2010, 14:31
kolegikolega, tu już nie ma co ratować... Szukaj innego na Giełdzie. Lub zagadaj z użytkownikiem Mafios lub Daras
LOY - 1 Mar 2010, 08:47
elmek13 napisał/a: | kolegikolega, tu już nie ma co ratować... Szukaj innego na Giełdzie. Lub zagadaj z użytkownikiem Mafios lub Daras |
dobrze elemelek ze nie jestes jednak blacharzem ..
zderzak potrzebuje pomocy ze strony spawacza ..trzeba dorobic mocowanie ..gruba blachai przyspawane dwie sróby ..i madrze przyczepic ta blache ..albo łapac na boki do blachy łaczacej strony zderzaka i do okulara ..albo rzezba ze przewiercaniem sróbami na wylot ...lub łapanie na szczeliwo . ..sam zderzak ..wgięcie moze wrócici po podgrzaniu opolarką reszte podszpachlowac ,pekniecia -spawac u plastikarzy .
jesli to dla Ciebie za duzo roboty ..jesli zamierzasz to zlecic ( na oko ok 100-150 pln plus lakierowanie ) to szukaj gotowca
Piter - 12 Mar 2010, 18:53
kolegikolega, jak będziesz chciał go wywalić do śmieci to ja go wezmę.
Delko - 13 Wrz 2012, 10:19
Witam mam podobny problem mocowania zderzaka mam już przegniłe
Czy można to gdzieś kupić ?
mlodyfiesta - 20 Lis 2012, 17:44
do mocowania przydała by Ci się żywica poliestrowa (Repair Box) - w zestawie mata szklana i utwardzacz. tylko najpierw dospawać kawałek śruby blachy , potem do zderzaka zespawać plastikiem. Tak uważam powinno to być machnięte.
Jeśli ktoś zna inny sposób to pisać.
haker12329 - 12 Lis 2013, 11:25
a czy zamocowanie na nitach dało by rade bo ja mam podobny problem i tak zrobiłem u siebie i dodatkowo wszystkie ubytki wypełniłem pianką montażowym i jestem ciekaw jak długo to wytrzyma
XR2i - 15 Kwi 2014, 22:59
Wydaje mi się , że taniej będzie kupić na allegro albo tablicy.pl
szynszyl - 17 Kwi 2014, 11:57
|
|