Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] ratowanie przedniego zderzaka Xr2i

kolegikolega - 27 Lut 2010, 14:15
Temat postu: [MK3] ratowanie przedniego zderzaka Xr2i
Witam.. chciałbym dowiedzieć się da się odratować przedni zderzak od xr2i..
Jego stan jest masakryczny :twisted:

Jaki byłby koszt jego renowacji albo jak to samemu zrobić?
Byłem w jednej firmie zajmującą się naprawą zderzaków to koleś się poddał :kaput:

elmek13 - 27 Lut 2010, 14:31

kolegikolega, tu już nie ma co ratować... Szukaj innego na Giełdzie. Lub zagadaj z użytkownikiem Mafios lub Daras
LOY - 1 Mar 2010, 08:47

elmek13 napisał/a:
kolegikolega, tu już nie ma co ratować... Szukaj innego na Giełdzie. Lub zagadaj z użytkownikiem Mafios lub Daras

dobrze elemelek ze nie jestes jednak blacharzem :fox: .. :rotfl:

zderzak potrzebuje pomocy ze strony spawacza ..trzeba dorobic mocowanie ..gruba blachai przyspawane dwie sróby ..i madrze przyczepic ta blache ..albo łapac na boki do blachy łaczacej strony zderzaka i do okulara ..albo rzezba ze przewiercaniem sróbami na wylot ...lub łapanie na szczeliwo . ..sam zderzak ..wgięcie moze wrócici po podgrzaniu opolarką reszte podszpachlowac ,pekniecia -spawac u plastikarzy .
jesli to dla Ciebie za duzo roboty ..jesli zamierzasz to zlecic ( na oko ok 100-150 pln plus lakierowanie ) to szukaj gotowca :fox:

Piter - 12 Mar 2010, 18:53

kolegikolega, jak będziesz chciał go wywalić do śmieci to ja go wezmę.
Delko - 13 Wrz 2012, 10:19

Witam mam podobny problem mocowania zderzaka mam już przegniłe
Czy można to gdzieś kupić ?

mlodyfiesta - 20 Lis 2012, 17:44

do mocowania przydała by Ci się żywica poliestrowa (Repair Box) - w zestawie mata szklana i utwardzacz. tylko najpierw dospawać kawałek śruby blachy , potem do zderzaka zespawać plastikiem. Tak uważam powinno to być machnięte.

Jeśli ktoś zna inny sposób to pisać.

haker12329 - 12 Lis 2013, 11:25

a czy zamocowanie na nitach dało by rade bo ja mam podobny problem i tak zrobiłem u siebie i dodatkowo wszystkie ubytki wypełniłem pianką montażowym i jestem ciekaw jak długo to wytrzyma :-P
XR2i - 15 Kwi 2014, 22:59

Wydaje mi się , że taniej będzie kupić na allegro albo tablicy.pl
szynszyl - 17 Kwi 2014, 11:57