Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Kontrolka ładowania nie zapala się

Vinci - 25 Lut 2010, 17:54
Temat postu: [MK3] Kontrolka ładowania nie zapala się
Witam mam problem ostatnio przy przekreceniu kluczyka w stacyjce nie zapala sie kontrolka ladowania wszystkie inne swieca a ta nie i tak raz na 15 odpaleń auta sie zapali takto z autem sie nic nie dzieje odpala i jezdzi normalnie podejrzewam ze gdzies styki zasniedzialy lub co ewentualnie moglo sie zepsuc ??
JoeMix - 25 Lut 2010, 18:08

http://ffc.dmkhost.net/mk1/tabela-11.html

Możliwe że szczotki Ci się kończą,,,

Vinci - 25 Lut 2010, 18:15

w zeszlym miesiacu sprawdzalem ladowanie to mialem 13,7 V pod obciazeniem aku nowy, odnosnie tej tabeli "Nie osadzone złącza wtykowe między płytą przekaźnika a alternatorem." chodzi o tą wtyczke ktora jest w alternatorze ?? bo ostatnio wlasnie widzialem ze z kabelkow przy tej wtyczce zeszla izolacja czy to moze byc to ??

[ Dodano: Czw Lut 25, 2010 22:52 ]
no i przechwalilem pojawily sie problemy z odpalaniem przekrecam kluczyk rozrusznik kreci a nieodpala dopiero jak kilka razy przekrece stacyjke to odpali normalnie czy to jest spowodowane wlasnie alternatorem lub kabelkami od niego ??

LukaszM803 - 26 Lut 2010, 19:23

ja mam to samo rozrusznik chce krecic ale nie moze odpalic, alternator wymieniony bo mialem brak szczotek spalony mostek wiec wole wymienic niz bawic sie w regeneracje. A teraz po 3dniach od wymiany znow to samo lecz pojawia sie kontrolka od ladowania co wczesniej nie mialo przypadku i jutro spr ladowanie. Szukam pomocy!!
JoeMix - 27 Lut 2010, 07:55

Kontrolka od ładowania nie ma nic do odpalania auta, no chyba że akumulator jest rozładowany, to wtedy nie zapali, ale nie przez kontrolkę tylko przez akumulator...