Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] JAKIEJ DŁUGOŚCI DOLOT DO FILTRA

tomasz kwasny - 22 Lut 2010, 09:51
Temat postu: [MK4] JAKIEJ DŁUGOŚCI DOLOT DO FILTRA
WITAMI MAM PYTANIE DO JAKIEGOŚ SZPECA CZY COŚ TO DA JAK SKRUCE DOLOT DO FILTRA POWIETRZA W MOJEJ FIESTCE 1.25 ZETEC - BO TAM JEST TAKA GŁUPIO PROWADZONA PLASTIKOWA RURA CO MA ŁAPAĆ ZIMNE POWIETRZE NAD ĆHŁODNICĄ ( JAK DLA MNIE TOTOJEST ZWYKLY TLUMIK SZMERÓ ALE CHCE SIĘ PORADZIĆ :greenpeace:
trzeci - 22 Lut 2010, 10:11

Po pierwsze: w necie piszemy bez Caps Lock`a, bo oznacza to krzyczenie.
Po drugie: na przyszłość proszę tagować tematy.
Po trzecie: po to jest dolot do filtra, żeby łapał zimne powietrze. Gdy go skrócisz to silnik będzie dostawał ciepłe powietrze z komory silnika, co nie jest dobre.
Pozdro ...

tomasz kwasny - 27 Lut 2010, 08:52

[ mk4 ] do trzeci ja wiem że ona ma dostać zimne powietrze do filtra ,ale miałem zamiar skrucic ten dolot żeby miał też dół a nie jak wszystkie 16 - tki tylko góre obrotów i sory ale nie czytałehttp://www.fiestak...greenpeace.gifm regulaminu :greenpeace:
Marcin - 27 Lut 2010, 09:19

tomasz kwasny napisał/a:
miałem zamiar skrucic ten dolot żeby miał też dół a nie jak wszystkie 16 - tki tylko góre obrotów

z tego co pamiętam to przez taki zabieg to tym bardziej dołu nie będzie, poza tym dolot i tak jest fabrycznie dosyć dobrze rozwiązany, jak chcesz cos poprawić to wytnij kratke w tym miejscu gdzie łapie powietrze rura doprowadzająca, a jak juz tak musowo nie chcesz serii to wywal wszystko przed filtrem i zrób sam doprowadzenie powietrza z innego miejsca.

tomasz kwasny - 3 Mar 2010, 15:41

jak niby jest dobrze rozwiązany dolot jak powietrze musi pokonać około 0,5 m zanim wpada do filtra ( kratki to nie mam od dawna )