|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] 1.1C gaźnik przekładka silnika. Pytania.
fouks - 14 Lut 2010, 22:15 Temat postu: [MK3] 1.1C gaźnik przekładka silnika. Pytania. Witam.
Z powodu wielkiego apetytu mojej fiesty na olej planuje wymienić cały silnik. Dogadałem się z właścicielem złomu że jak przyleci jakaś fiestka na chodzie mam sobie ją przetestować i mogę zabierać silnik w zamian za mój(sztuka za sztukę). Teraz pytanko.
Moja fiestka jest bez kompa na gaźniku(1.1c 1989 r) czy jak znajdę jakiś silnik np już z kompem to wystarczy że założę do niego mój osprzęt?
Proszę o odpowiedź. z Góry dzięki
JoeMix - 15 Lut 2010, 05:06
Chcesz zostać na gaźniku? Odłaczasz wszystko z silnika, odkręcasz swój kolektor dolotowy z gaźnikiem, przekręcasz do nowego silnika i trudniejsza sprawa, pompka paliwa, jak nowy silnik będzie miał zaślepkę, to ją odkręcasz i przekładasz pompkę, jak nie będzie zaślepki trzeba będzie dokupić elektryczną do gaźnika,,,
fouks - 15 Lut 2010, 09:53
Tak niech zostanie gaźnik ale chciałbym pozbyć się ręcznego ssania Aha. Czyli jeżeli dorwę np fiestę 1.1 li to ta zaślepka na pompkę powinna być?
kuba87 - 15 Lut 2010, 10:20
zaslepka na pompke moze byc ale nie musi
w 1993 roku juz nie robili na gaznikach wiec tez nie było otworow pod pompke mechaniczna...
JoeMix - 15 Lut 2010, 16:52
fouks napisał/a: | Tak niech zostanie gaźnik ale chciałbym pozbyć się ręcznego ssania | To by trza było szukać jeszcze gaźnika z automatycznym ssaniem,,,
fouks - 15 Lut 2010, 18:47
Aha dzięki wielkie panowie
|
|