|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] Nie wiem jaki mam silnik... Jak go zidentyfikować?
baggins - 12 Lut 2010, 13:13 Temat postu: [MK6] Nie wiem jaki mam silnik... Jak go zidentyfikować? Być może wyjdę na totalnego idiotę :łoś: , ale cóż - kiedyś trzeba.
Mam od niedawna Fiestkę Mk6, sponsored by Daddy. Rodzina jest całkiem zafieszczona, ojciec jeździł Mk2 1.6D, rzucił się poem na Ka, Mk6 a teraz ma nówkę. Dość opisów, ja jeżdżę Mk6 z silnikiem 1.3. Tylko że nie wiem, którym. Są dwa - circa 60 i 70 KM. W papierach jest tylko pojemność, nie ma mocy - serio. Z czystej ciekawości chciałbym to wiedzieć
Czy te dwa silniki różnią się jakoś wizualnie?
Pozdrawiam,
baggins
PS. A tak w ogóle to mój pierwszy post. Do tej pory zdążyłem się kilka razy wkurzyć na to forum. Gdyż albowiem jak coś mnie nurtowało to chciałem zadać pytanie, ale zawsze znalazłem odpowiedź w starych wątkach i dzień inicjacji się opóźniał
Freeman - 12 Lut 2010, 13:21
Podaj kod silnika z tabliczki znamionowej, albo W TYM TEMACIE podaj VIN to się wszystkiego dowiesz.
trzeci - 12 Lut 2010, 13:26
W dowodzie rejestracyjnym w polu P.2 nie masz nic podane (w kW) ?
Na pewno ?
Pozdro ...
baggins - 12 Lut 2010, 14:07
trzeci napisał/a: | W dowodzie rejestracyjnym w polu P.2 nie masz nic podane (w kW) ?
Na pewno ?
Pozdro ... |
Przygotowałem się na pewną dozę niedowierzania
http://w701.wrzuta.pl/obr...n/drej_fiesta13
Cóż, zastosuję się do rady Freemana, lecę na parking!
Pozdrawiam
baggins
Parzych - 12 Lut 2010, 14:57
baggins, powitać kolejną MK6 z Wawy, VIN wystarczyło spisać z dowodu rej.
baggins - 12 Lut 2010, 16:47
Parzych napisał/a: | baggins, powitać kolejną MK6 z Wawy, VIN wystarczyło spisać z dowodu rej. |
A całkiem sporo ich jest na ulicach i bardzo mnie to cieszy Co prawda łatwo się teraz nie jeździ, bo te małe kółka mielą w śniegu, ale autko jest dzielne Zawiodło mnie tylko raz, w górach. Ale w sumie nic dziwnego, bo próbowałem podjechać pod górkę, z której na dupsku jakiś facet wjechał mi wprost pod koła Dobra, spieprzam z tym na hydepark
Spisałem, wrzuciłem na odpowiedni wątek, dzięki za info
pzdr,
baggins
|
|