| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] Du篡 przep造w p造nu ch這dz帷ego do zbiorniczka wyr闚na
jurek - 30 Sty 2010, 19:45 Temat postu: [MK6] Du篡 przep造w p造nu ch這dz帷ego do zbiorniczka wyr闚na Mk6 silnik 1.25 16v (duratec).
Ju� przy 鈔ednich obrotach(zimny jak i nagrzany silnik) przelewa si� du篡 strumie� p造nu do zbiorniczka poprzez g鏎ny cienki przew鏚 dochodz帷y z g這wicy. P造nu nie ubywa, ch這dzenie jak i ogrzewanie w normie.
Dla por闚nania sprawdza貫m w focusie 1.4 16v zetec, wi璚 nawet przy du篡ch obrotach nie przelewa si� nawet kropla p造nu –czy mam si� martwi�?
Dalsza niewiadoma to wska幡ik temp. P造nu - na zimnym silniku jest na dolej kresce czyli minimum, a po paru minutach pracy silnika od razu skacze na 鈔odek skali w okolice litery O
Dalej ju� si� nie podnosi, nawet wtedy kiedy w陰czy si� elektrowentylator
| Kod: | Klubowiczu, pami皻aj o tagowaniu temat闚 ;-)
- trzeci |
JoeMix - 30 Sty 2010, 21:32
1) Dwie fiesty 2 takie same silniki wi璚 i uk豉d ch這dzenia identylko - w jednym si� PO OTWARCIU termostatu przelewa przez zbiorniczek jak piszesz, w drugim nic,,,
2) W pracy mieli鄉y T5 i by這 podobnie,,,
Parzych - 30 Sty 2010, 22:05
| jurek napisa�/a: | | Ju� przy 鈔ednich obrotach(zimny jak i nagrzany silnik) przelewa si� du篡 strumie� p造nu do zbiorniczka poprzez g鏎ny cienki przew鏚 dochodz帷y z g這wicy. P造nu nie ubywa, ch這dzenie jak i ogrzewanie w normie. | Mam tak samo, a przy wy窺zych obrotach to si� wir robi w zbiorniczku... Mi to nie przeszkadza... pP w swojej ST te� tak mia�... | jurek napisa�/a: | wska幡ik temp. P造nu - na zimnym silniku jest na dolej kresce czyli minimum, a po paru minutach pracy silnika od razu skacze na 鈔odek skali w okolice litery O
Dalej ju� si� nie podnosi, nawet wtedy kiedy w陰czy si� elektrowentylator | Mam podobnie ale podnosi si� stopniowo do po這wy skali (ok 80*C), i nie narzekam...
jurek - 31 Sty 2010, 11:46
No to jestem spokojny je瞠li nie tylko w moim zbiorniczku jest taki natrysk. Ja bardziej my郵a貫m, ze jest to zwi您ane z dodatkowym obiegiem p造nu na podgrzewanie parownika gazu, ale w takim przypadku zale積e jest to od konstrukcji g這wicy silnika.
Co do wska幡ika temp. p造nu to bardziej mi zale篡 na wykrywaniu przy jakiej temp. prze陰cza z benzyny na gaz
[ Dodano: Nie Sty 31, 2010 13:17 ]
Przy temacie wska幡ika temperatury musz� zada� jeszcze pytanie:
Czy je瞠li nie zupe軟ie sprawny jest czujnik temperatury, to czy odczyt sterownika nie jest zafa連zowany i z kolei ten nie podaje z造ch danych do sterowania prac� silnika
[ Dodano: Nie Sty 31, 2010 13:25 ]
| JoeMix napisa�/a: | 1) Dwie fiesty 2 takie same silniki wi璚 i uk豉d ch這dzenia identylko - w jednym si� PO OTWARCIU termostatu przelewa przez zbiorniczek jak piszesz, w drugim nic,,,
2) W pracy mieli鄉y T5 i by這 podobnie,,, |
Rozumiem, ze sugerujesz i� silnik focusa by� jeszcze niedogrzany albo mia� zapieczony termostat. Je瞠li tak to tylko druga opcja
|
|