Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Po odpaleniu, ciśnienie wyrzuca korek wlewu oleju

MiSieKce - 23 Sty 2010, 14:04
Temat postu: [MK3] Po odpaleniu, ciśnienie wyrzuca korek wlewu oleju
Witam. Mam taki problem: po uruchomieniu silnika wyszczela korek wlewu oleju pod klawiaturą. Jaka może być tego przyczyna?

Kod:
Na przyszłość proszę tagować tematy
i precyzyjniej tytułować wątki.
- trzeci

ramses123 - 23 Sty 2010, 14:17

może mocowanie korka do du** ?? :)
MiSieKce - 23 Sty 2010, 14:22

Nie no korek chyba powinno zasysać przy włączonym silniku:) Może to pierścienie albo coś z zaworami?
bidżej - 23 Sty 2010, 14:26

MiSieKce napisał/a:
Nie no korek chyba powinno zasysać przy włączonym silniku
chyba NIE :fox:
spróbuj wymiany gumowego oringu na korku - powinien mocniej siedzieć na miejscu.

pempuch - 23 Sty 2010, 14:27

Tez mi sie tak kiedys zdarzylo.... i to w zimie :) Przyczyna banalna- syf w odmie, ktory zamarzl i tyle :) wywalilo korek ze strzelilo jak z szampana. Wyjmij ten korek, zdejmij razem z wezem ktory dochodzi do filtra powietrza, wyczysc to dokladnie razem z korkiem, zaloz i powiedz czy mialem racje :)
JoeMix - 23 Sty 2010, 14:29

bidżej napisał/a:
MiSieKce napisał/a:
Nie no korek chyba powinno zasysać przy włączonym silniku
chyba NIE :fox:
Chyba tak, :P Na sprawnym silniku nie wyciągniesz korka jak pracuje i kilka minut po,,,

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 14:32 ]
MiSieKce, Zobacz czy na pracującym silniku mocno dmucha z dziury na korek, wyczyść sam korek (środku fest filtr druciany), wyczyść gumowy wąż idący z korka, jak pamiętam to i filtrze na końcu też jest jakiś zaworek,,, za radą ramses123a, sprawdz gumowy pierścień na korku, jak ma konsystencje plastiku a nie gumy to dokup nowy o odpowiednim rozmiarze i zamień plastikowy na gumowy :P

kuba87 - 23 Sty 2010, 15:39

majonez w korku i w wezyku Ci zamarzł mi tez dzis wyzuciło :rotfl:
jackrzec - 23 Sty 2010, 15:47

Inna sprawa, to silnik może mieć spore przedmuchy...
MiSieKce - 23 Sty 2010, 16:13

Wyczyściłem wężyk i korek jest chyba trochę lepiej czyli rzeczywiście może to jednak to. Jeszcze korek spróbuje wymienić bo obecny wogóle nie trzyma...
Marcinowaty - 23 Sty 2010, 16:17

Może wystarczy rozejrzeć się za uszczelką na korku. A co do węża odpowietrzania to swój skróciłem i nie załamuje się tak jak przedtem.
puan - 23 Sty 2010, 22:17

zgadzam się z wami że to przez ten lud w odmie, miałem to samo. Myślałem że to jakiś zwierz mi w nocy chodził pod autem i zrzucił korek a to lud w szlauchu. Przekręciłem ten korek tak że filter powietrza go blokował. Fakt korek nie wybijał tyle że ciśnienie wycisło zimering na wale. Wysusz ten szlauch i ten korek porządnie
speq - 24 Sty 2010, 11:23

Gościu sorry ale szanuj oczy i rozum ludzi tutaj piszących i używaj NORMALNEGO POLSKIEGO JĘZYKA bo tego się czytać NIE DA!!!

Na 200% winna jest zamarznięta odma i to co w niej siedzi. Sam się zastanawiałem czy w Fordach pojawiają się takie sytuacje :)

drjanusz - 24 Sty 2010, 14:29

speq, A ja myślałem że taki język drażni tylko takich starych ramoli jak ja :-P
A czytać bezstresowo to tego rzeczywiście nie da rady ;-(