Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Zamienniki oryginalnych częsci - silnik krokowy

GRZESIEK877 - 20 Sty 2010, 16:45
Temat postu: [MK4] Zamienniki oryginalnych częsci - silnik krokowy
witam bylem u mechanika chcialem wymienic silnik krokowy i mechanik krzyknol 250 za czesc i wymiana to troche duzo poniewaz wrocilem do domu i szukalem na allegro i znalazlem ten sam model i tak samo wygladal bez napisu ford i kosztowal 75 zl mam pytanie czy te czesci moga sie roznic jakosciowo czy poprostu place za firme ford ?? czy samodzielna wymiana tej czesci musi byc przypieczetowana podlaczeniem pod kompa ??
Pawełos666 - 20 Sty 2010, 16:54

chcesz kupic krokowca ode mnie?
hubi_2006 - 21 Sty 2010, 19:10

Pawełos666 napisał/a:
chcesz kupic krokowca ode mnie?
To może zaproponujesz mu to na pw :fox: A jeśli chodzi o zamienniki takich części to się nie warto bawić. Ja się przekonałem na głupim elektrozaworze nagrzewnicy. Jakimś jednak sposobem udało się go wymienić na oryginał za dopłatą, a podobno zwroty elektryki samochodowej nie są uwzględniane. Nie każdemu jednak musi się udać. Naprawdę lepiej kupić oryginał.
Już nawet gumy do zawieszenia kupowałem oryginalne FORD.

matrix-1990 - 21 Sty 2010, 19:24

ale wiesz, uważaj, czy mechanik cię nie chce wycyckać, bo oni to też potrafią sobie dorobić :P poszukaj ile za oryginał, zamienników no raczej się nie opłaca jeśli chodzi o jakieś istotne części
tomasz1 - 22 Sty 2010, 12:20

Ja miałem wymieniany krokowiec na nieoryginalny i jak na razie nie narzekam, mam go już około roku. Dla przykładu wymieniałem też elektrozawór nagrzewnicy najpierw na oryginał (działał przez tydzień) i wymieniłem na nieoryginalny i już sporo czasu działa bez zarzutu :-P
Arkadius - 22 Sty 2010, 13:53

parę razy sprzedawałem zamiennik do tego modelu i nie ma problemu. Jakby co mam nawet na stanie nówkę.
dday - 22 Sty 2010, 17:24

Ja mam CCP w zamienniku już od około 80tysi i nie mam problemu - tfuu, tfuu narazie ;)
Zamiennik nie wiem jaki bo elektryk sam go skołował :)

pablon - 23 Sty 2010, 19:34

Moze znajdziesz na szrocie :P