Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] wskaznik paliwa zawiesił sie po zatankowaniu???

basebal3 - 19 Sty 2010, 18:57
Temat postu: [MK3] wskaznik paliwa zawiesił sie po zatankowaniu???
witam mam taki problem iż po zatankowaniu paliwa wskaznik zawiesił sie na pierwszej kresce i anie nie opada na dół ani nie idzie do góry po zapaleniu.....?"???
p.s szukałem na szukajce ale nic na ten temat nie mogłem znaleśc
co to moze byc???

DemptD - 19 Sty 2010, 19:16

wskaznik paliwa nawet po wyjeciu kluczyka nie opada ;) to tak poza tym ;) a ile przejechales kilometrow? bo Fiesty maja taki wskaznik paliwa ktory przez pierwsze 200km nie opada a pozniej spada jak nienormalny :P a na rezerwie mozna jeszcze spokojnie zrobic 150km :ok: takze pojezdzij troche i sprawdz bo moze opadnie ;)
basebal3 - 21 Sty 2010, 18:19

a moze jakieś jeszcze macie sugestie????
matrix-1990 - 21 Sty 2010, 20:01

pewnie czujnik paliwa, albo coś z pływakiem :P a skąd wiesz że się zawiesił? nie chce zapalić a wskazuje, że benzyna niby jest? :D
cypis290 - 21 Sty 2010, 20:34

Dolej benzyny.
basebal3 - 22 Sty 2010, 16:59

matrix-1990,
jest tak ciagle jak by zgaszony czy zapalony nie wazne to wskazówka stała na 1 kresce
p.s a własnie rano zauważyłem znów spadła na sam dół i ani drgnie

kamil wolski - 22 Sty 2010, 17:41

basebal3 napisał/a:
jest tak ciagle jak by zgaszony czy zapalony nie wazne to wskazówka stała na 1 kresce

No bo paliwo nie zmienia swojego stanu przy zgaszonym/zapalonym aucie. Jak wyjeździsz to pewnie opadnie, jak dolejesz, to wzrośnie. Przy czym wskaźnik w Fiestach jest mało wiarygodny i mało dokładny. Jeśli o to chodzi, to wskaźnik nie opada po zgaszeniu auta.

Marcinowaty - 22 Sty 2010, 18:23

Nie opada i daje złodziejom info ile benzyny mogą ci ukraść..
kamilocha1 - 24 Sty 2010, 05:48

sprawdz bezpiecznik. tylko nie pamietam ktory. bo wtedy dziad sie zawiesi i dupa ;D ten bezpiecznik jest odpowiedzialny tez za obrotek, zegarek i swiatła stop-u o ile sie nie myle:) mi tez raz sie zawiesil i jezdzilem na kozaka ;D myslalem ze perpetum mobile a w koncu zdechł ;p

pozdro ;D :ok:

basebal3 - 24 Sty 2010, 09:42

kamilocha1,
dzieki kolego kukne na ten bezpiecznik....