|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Jaki komputer do 1.1i
eggforever - 13 Sty 2010, 00:21 Temat postu: [MK3] Jaki komputer do 1.1i Witam. Po wsadzeniu innego silnika moja fiesta dochodzi do około 2,5 tyś obrotów po czym się dławi. Wcześniej był silnik 1.3i, który się okazał do wymiany (pisałem o tym w innym temacie). Mechas ponoć już wszystko sprawdzał i stwierdził uszkodzenie silniczka krokowego oraz komputera. Silniczek już kupiłem drugi lecz mam problem z komputerem. Raz czytam, że swapy 1.1 - 1.3 to przekładka samego słupka a potem, że jednak nie. Dziś chciałem na allegro zakupić komputer, lecz sprzedawca poprosił mnie o oznaczenie komputera. Problem jest w tym, że nie mam gdyż obecny komputer pochodzi z całkiem innego silnika. Więc chciałbym się dowiedzieć czy mogę kupić dowolny komputer z fiesty 1.1i (bez immo gdyż moja nie ma) czy jednak nie gdyż sprzedawca twierdził, że dobór komputera ma duże znaczenie. Jeśli ma rację, to jak sprawdzić jaki komputer potrzebuję? W pobliżu mam dwa szroty - do jednego brak kompletnie zaufania a drugi za komputer zażądał 100zł co wedle mnie jest sporo przesadzoną ceną stąd chcę kupić to na allegro.
|
|