Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Włącznik oświetlenia - drzwi lewe - auto 3 drzwiowe

Assfalt - 7 Sty 2010, 15:34
Temat postu: [MK3] Włącznik oświetlenia - drzwi lewe - auto 3 drzwiowe
Podczas odkręcania włącznika od oświetlenia wnętrza odczepił się przewód, a włącznik został w dłoni. Pytanie:

Jak wydostać przewód z tej maleńkiej dziurki?

Ja coś czuję, że trzeba ściągną deskę rozdzielczą...a Wy?

trzeci - 7 Sty 2010, 15:38

Jak usiądziesz na fotelu kierowcy, to przy lewej nodze, na dole, znajdziesz otwieraną klapkę.
Otwórz ją i poszukaj tego kabelka ;-))
Pozdro ...

JoeMix - 7 Sty 2010, 15:49

Tego w drzwiach? pewnie wystarczy zdjąć boczek ten pod deską,,,
Assfalt - 7 Sty 2010, 16:13

Nie jest tak pięknie jak piszecie... niestety :) Otóż po pierwsze, nie mam tej klapki tylko dziurę na 3cm średnicy(dłoń nie wejdzie - ma wejść palec w celu wciśnięcia wyłącznika bezwładnościowego) i po drugie, czujnik o którym piszę nie jest w drzwiach, lecz w karoserii samochodu pod górnym zawiasem drzwi. Dlatego też jest lipa... bo coraz bardziej czuję, że deskę... ściągnę.
JoeMix - 7 Sty 2010, 16:15

No to ta dziura na 3cm jest w jakimś plastiku, który zapewne demontuje się niezależnie od deski (przynajmniej w mk1 i mk2 tak było)
Assfalt - 7 Sty 2010, 16:31

Hmm... pewnie masz rację, zobaczymy jutro : )
Mad_Maxs - 7 Sty 2010, 16:41

Jak zawsze pomogę zdjęciem ;)

to jest taka plastikowa śruba, odkręcasz, i cały ten boczek zejdzie :D potem dostęp po tym to już banał ;)

Assfalt - 7 Sty 2010, 16:44

Mad_Maxs napisał/a:
Jak zawsze pomogę zdjęciem ;)

[url=http://img94.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

to jest taka plastikowa śruba, odkręcasz, i cały ten boczek zejdzie :D potem dostęp po tym to już banał ;)

Pięknie Dziękuję za foto - sprawa jest już oczywista, chyba, że mnie coś zaskoczy jeszcze.

HAWRAN - 7 Sty 2010, 17:06

Assfalt, Zrób z twardego drutu haczyk i przez ten otwór spróbuj wyciągnąć ten kabelek. Trochę szermierki i wyciągniesz. :ok:
Nesor - 7 Sty 2010, 19:07

tez mi sie tak kiedyś stało... i ściągałem właśnie osłonę plastikową.
dostęp jest banalny :D