|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Włącznik oświetlenia - drzwi lewe - auto 3 drzwiowe
Assfalt - 7 Sty 2010, 15:34 Temat postu: [MK3] Włącznik oświetlenia - drzwi lewe - auto 3 drzwiowe Podczas odkręcania włącznika od oświetlenia wnętrza odczepił się przewód, a włącznik został w dłoni. Pytanie:
Jak wydostać przewód z tej maleńkiej dziurki?
Ja coś czuję, że trzeba ściągną deskę rozdzielczą...a Wy?
trzeci - 7 Sty 2010, 15:38
Jak usiądziesz na fotelu kierowcy, to przy lewej nodze, na dole, znajdziesz otwieraną klapkę.
Otwórz ją i poszukaj tego kabelka
Pozdro ...
JoeMix - 7 Sty 2010, 15:49
Tego w drzwiach? pewnie wystarczy zdjąć boczek ten pod deską,,,
Assfalt - 7 Sty 2010, 16:13
Nie jest tak pięknie jak piszecie... niestety Otóż po pierwsze, nie mam tej klapki tylko dziurę na 3cm średnicy(dłoń nie wejdzie - ma wejść palec w celu wciśnięcia wyłącznika bezwładnościowego) i po drugie, czujnik o którym piszę nie jest w drzwiach, lecz w karoserii samochodu pod górnym zawiasem drzwi. Dlatego też jest lipa... bo coraz bardziej czuję, że deskę... ściągnę.
JoeMix - 7 Sty 2010, 16:15
No to ta dziura na 3cm jest w jakimś plastiku, który zapewne demontuje się niezależnie od deski (przynajmniej w mk1 i mk2 tak było)
Assfalt - 7 Sty 2010, 16:31
Hmm... pewnie masz rację, zobaczymy jutro : )
Mad_Maxs - 7 Sty 2010, 16:41
Jak zawsze pomogę zdjęciem
to jest taka plastikowa śruba, odkręcasz, i cały ten boczek zejdzie potem dostęp po tym to już banał
Assfalt - 7 Sty 2010, 16:44
Pięknie Dziękuję za foto - sprawa jest już oczywista, chyba, że mnie coś zaskoczy jeszcze.
HAWRAN - 7 Sty 2010, 17:06
Assfalt, Zrób z twardego drutu haczyk i przez ten otwór spróbuj wyciągnąć ten kabelek. Trochę szermierki i wyciągniesz.
Nesor - 7 Sty 2010, 19:07
tez mi sie tak kiedyś stało... i ściągałem właśnie osłonę plastikową.
dostęp jest banalny
|
|