|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Problem z wskażnikiem temperatury
basebal3 - 31 Gru 2009, 13:30 Temat postu: [MK3] Problem z wskażnikiem temperatury Mam taki problem, że zaraz jak tylko włącze zapłon to wskaznik od temperatury od razu idzie na samą górę, aż za czerwone pole. Co to może byc ??
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
Bo następnym razem może już być ostrzeżenie.
- trzeci |
[ Dodano: Czw Gru 31, 2009 13:49 ]
Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
Bo następnym razem może już być ostrzeżenie.
- trzeci
o co chodzi z tym tagowaniem bo jestem nowy i nie wiem
czekam na odp z tym wskaznikiem
Freeman - 31 Gru 2009, 14:10
To poczytaj regulamin. Obok tytułu tematu masz taki przycisk i wybierasz generację fiesty jakiej temat dotyczy.
Co do problemu to czujnik dotyka gdzieś masy. Sprawdź kabel od czujnika.
basebal3 - 31 Gru 2009, 15:38
a w którym kolego miejscu jest ten czujnik????
Freeman - 31 Gru 2009, 15:59
Pod termostatem, a termostat to tam gdzie dochodzi taka niebieska wtyczka.
Don4tello - 2 Sty 2010, 20:32 Temat postu: Re: Problem z wskażnikiem temperatury
basebal3 napisał/a: | Mam taki problem, że zaraz jak tylko włącze zapłon to wskaznik od temperatury od razu idzie na samą górę, aż za czerwone pole. Co to może byc ?? |
No ja ostatnio miałem to samo basebal3 Zapewne to czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Koszt około 20zł. Ważny jest jego kolor, więc pamiętaj, żeby kupić zielony. Potem kluczyk "13" i po sprawie
JoeMix - 2 Sty 2010, 20:45
Zanim kupisz czujnik - zdejmij z niego przewód i włącz załom, jak wskazówka dalej poleci na MAX to jest zwarcie w instalacji,,,
basebal3 - 2 Sty 2010, 21:02
koledzy a możecie mi powiedziec w którym miejscu mniej więcej znajduje sie ten czujnik bo nie mam zielonego pojecia.....
bidżej - 2 Sty 2010, 21:26
stojąc przodem do silnika znajdź z lewej strony obudowę termostatu - to miejsce przy silniku, gdzie dochodzą gumowe węże. od góry siedzi tam spora błękitna wtyczka - to termowłącznik wentylatora. czujnik którego szukasz wkręcony jest w obudowę od przodu, dochodzi do niego 1 przewód.
basebal3 - 3 Sty 2010, 10:47
znalazłem to odłaczyłem i wskazówka leżała na dole ale co najlepsze..... jak go podłaczyłem to dalej leży na dole teraz. moze tylko cos tam nie łaczyło albo tak jak jeden kolega napisał że stykał się gdzieś z masą..diżekuje wszystkim za pomoc
JoeMix - 3 Sty 2010, 11:50
Zobacz czy ten kabelek co ruszałeś nie przetarł się,,,
|
|