Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK3] Pęknięty przewód do spryskiwaczy przednich

RiM - 26 Gru 2009, 18:54
Temat postu: [MK3] Pęknięty przewód do spryskiwaczy przednich
Witam!!

Tak jak w temacie, pękł mi przewód do spryskiwaczy przednich gdzies pod maską, bo nie pryska na szybe a jak podniose maskę to kape płynem do spryskiwaczy i teraz moje pytanie, jak go całego wyciągnąć i czy warto ewentualnie zaklejać pęknięcie czy nowy przewód?

jackrzec - 26 Gru 2009, 20:08

Oczom nie wierzę!
RiM napisał/a:
czy warto ewentualnie zaklejać pęknięcie

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

RiM - 26 Gru 2009, 20:29

to uwierz. Scottem moze dałoby rade. I mógłbyś coś wnieść do tematu, zamiast się śmiać;]
Parzych - 26 Gru 2009, 21:01

RiM, nie unoś się, ale naprawdę zadajesz śmieszne pytania, bo taki wężyk kupisz za grosze w każdym markecie typu OBI lub PRAKTIKER... Nie masz go na wierzchu pod maską? Jeśli masz wygłuszenie maski, to ściągnij je, wyciągnij wężyk, podjedź z nim do marketu i kup taki sam...
Freeman - 26 Gru 2009, 21:14

Parzych napisał/a:
RiM, nie unoś się, ale naprawdę zadajesz śmieszne pytania, bo taki wężyk kupisz za grosze w każdym markecie typu OBI lub PRAKTIKER... Nie masz go na wierzchu pod maską? Jeśli masz wygłuszenie maski, to ściągnij je, wyciągnij wężyk, podjedź z nim do marketu i kup taki sam...
ale to jest największy problem. Wziąść się za to. Swoją drogą to jeśli pęknięcie jest na wierzchu to warto kleić, aby oszczędzić czas.
mikolaj_r - 26 Gru 2009, 21:20

Tak jak mówili przedmówcy, obi =>stoisko ogrodowe => zielony przezroczysty lub czarny wężyk fi4, łaczniki też są :) Wybierz zielone - są szybsze :D :D
RiM - 26 Gru 2009, 21:21

właśnie wygłuszenia nie ma, a wężyka i tak nie widać, tak jakby wchodzil hm w maske. Teraz wieczorem to oglądałem, mogłem nie dojrzeć. Jutro to zobacze i napisze ewentualnie co i jak, jakbym sobie nie dał rady.
Parzych - 27 Gru 2009, 01:17

Zasugerowałem się profilem, że masz MK6... Nie doczytałem że problem dotyczy MK3... :ups:
U mnie (w MK6) wężyk leci tak:

Marcinowaty - 27 Gru 2009, 10:25

To jak już będziesz wymieniał to kup dłuższy i opleć kilka razy wokoło przewodu od chłodnicy(tego co najpierw się nagrzewa) i będziesz miał ciepły płyn do spryskiwania szyby.
RiM - 27 Gru 2009, 10:29

w mk6 sie nic narazie nie psuje;p
Marcinowaty, tak też zrobie, tylko narazie sie zastanawiam jak się do niego dostać bo on mi znika w masce i nie leci na zewnątrz
Prosiłbym także o wypowiedź kogoś kto ma mk3 i podobnie jak u mnie, wężyk znika mu w masce.

MARIUSZ.B - 27 Gru 2009, 11:24

Prędzej przewód spadł z jakiejś złączki niż pękł. Sika gdzieś pod maską ?
A może płyn się skończył :hihihi:

RiM - 27 Gru 2009, 11:50

dokladnie jest tak jak mowisz;p spadł ze złączki:) juz naprawione i działa;p dzięki wszystkim za pomoc;)