Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Gaśnie po dodaniu gazu - 1.3 Endura

kuba87 - 23 Gru 2009, 14:55
Temat postu: [MK4] Gaśnie po dodaniu gazu - 1.3 Endura
witam mam mały problem z fiesta mazda mk4 1.3 endura
otoz gasnie po dodaniu gazu (nacisne puszcze i gasnie i nie mozna jej utrzymac na obrotach zaby pracował dalej) sprawdzałem wezyki od podcisnienia i wygladaja na sprawne mozna jakos zczytac błedy w jakis sposob?? krokowy działa Cpp tez działa

Kod:
Proszę pamiętać o odpowiednim tagowaniu tematów,
oraz dokładniej tytułować wątek.
- trzeci

Carnival TDi - 23 Gru 2009, 15:19

Zalewa się
kuba87 - 23 Gru 2009, 15:30

chodzi mi o to ze dopukinie naisne gazu to chodzi a jak nacisne i puszcze to zgasnie i musze stale trzymac noge na gazie
arecki - 23 Gru 2009, 16:50

czujnik temp. silnika padł? w Felicii tak miałem, pomogła wymiana
ramses123 - 23 Gru 2009, 17:22

silniczek krokowy do wymiany, a przy okazji wyczyść przepustnice i będzie śmigać. Poszukaj kilka postów wstecz jest temat "gaśnie po przygazowaniu" właśnie taka przyczyna była.
kuba87 - 24 Gru 2009, 09:11

dzieki wszystkim za odpowiedz
wesołego

chudy - 24 Gru 2009, 15:43

sprawdz jeszcze raz dobrze przewod podcisniniowy zaraz nad pokrywa zaworow, idzie taki gumowy przewodzik wzdluz pokrywy lekko sie o nie obcierajac ja mialem kiedys taki sam problem ktory pozniej przemienil sie w nie trzymanie obrotow na jalowym auto gaslo co chwile jak nie dawalem gazu okazalo sie ze ten przewodzik pekl i nie bylo tego widac bo byl trafiony od strony kabiny musisz go wymacac czy jest caly przypuszczam ze to bedzie przyczyna, przytapiaja sie i pekaja jak cos to ten przewodzik pasuje z nowego eclipsa :-) tylko nie pamietam z jakim silnikiem :|