|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] czy trudno jest rozebrać lusterka
Crick - 3 Gru 2009, 19:24 Temat postu: [MK3] czy trudno jest rozebrać lusterka Witam.
Czy trudno jest rozebrać lusterka? Jak tam sie szkło trzyma? Jest przelepione do jakiejś płytki czy tym podobne?
Pytam bo planuje zakup mat grzewczych na lusterka i chcę się dowiedzieć jakie są szanse zrobienia tego bezinwazyjnie (w miare).
Miły - 3 Gru 2009, 19:47
szkło trzyma się na zatrzaskach... ciężko je się zakłada...
fiestek - 3 Gru 2009, 19:47
lusterko od środka wygląda tak http://a.swistak.pl/000/085/85307_1024.jpg
żeby je wyjąć trzeba delikatnie podważyć żeby z zaczepów zeskoczyło
Crick - 3 Gru 2009, 19:53
ooo dzięki fiestek
I rozumiem szkło jest przyklejone do tego plastiku? Aby zamontować maty muszę mieć gołe szkło oczywiście, czytałem że można odkleić szkło podgrzewając czymś ten 'zespół plastik + szkło', ktoś to próbował?
marian - 4 Gru 2009, 16:00
Crick, ja rozbierałem przej....e Crick napisał/a: | I rozumiem szkło jest przyklejone do tego plastiku? | dokładnie tak ale klejem bym tego raczej nie nazwał taka raczej "pianka" lekko nożykiem odciąłem wzdłuż,a reszte zeskrobałem Crick napisał/a: | czytałem że można odkleić szkło podgrzewając czymś ten 'zespół plastik + szkło', ktoś to próbował? | ciekawe spróbuj
Crick - 4 Gru 2009, 16:55
marian, dzięki za info, a robiłeś ogrzewanie lusterek czy tylko tak rozbierałeś?
marian - 5 Gru 2009, 16:52
tylko rozbierałem bo miałem zbite szkło i kupiłem na szrocie ale miało troche inny ten plastik(te kuleczki do regulacji były w innym miejscu) więc przełożyłem szkło
|
|