Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - pojawia sie i znika Traffic 3000

mosquito - 28 Lis 2009, 21:09
Temat postu: pojawia sie i znika Traffic 3000
witam :) już raz mi tu w sprawie radyjka siostry pomogliście to teraz znowu was potrzebuje notw sprawa rozbija sie o radio w fiescie 98rok 1,3 benzyna. radio traffic 3000!
radio po pewnym czasi zaczęło przerywać potem włączać i wyłączać niespodziewanie teraz jest tak że jak fiesta podstoczy na jakiejś dziurce to się włączy a na następnej wyłączy ;-( zasilanie pulpitu jest wszystko się świeci! radio wyjąłem i podociskałem wtyczki! dalej nic! nie zauważyłem podobnego tematu więc założyłem nowy!!jak juz coś takiego sie przewinęło to jestem pierdoła i nie umiem szukać :yes: ale wracając do tematu!! JAKIEŚ POMYSŁY JAK DZIEWCZYNIE POMÓC NO I MI BO MI GŁOWE SUSZY :)
pozdrawiam

MARIUSZ.B - 28 Lis 2009, 21:41

Jak zgaśnie nie spróbuje docisnąć panel.
mosquito - 28 Lis 2009, 22:00

tez kombinowałem w tym kierunku!! nic z tego radio włącza sie coraz zadziej!!! na zasadzie niespodzianki :) jestem :) a teraz nie :) jak sie wlaczy i czlowiek chce zgłośnić to od razu sie wyłącza! i takie podobne!! może jakiś bezpiecznic??
kuba87 - 28 Lis 2009, 22:19

polecam zobaczyc ...
kabel antenowy
a miałem ten sam problem nawet pociagnałem nowe kable z akumulatora do radia a to wtyczka od kabla antenowego sie obluzowywała i po prostu brakowało masy bo masa kabelkowa nie wystarcza musi byc jeszcze z anteny

arecki - 28 Lis 2009, 23:09

kuba87, masa nic do tego nie ma...ja jeździłem z pół roku bez anteny i nic sie nie działo...widocznie coś się z radiem się dzieje ...może jakieś zimne lutowanie?
mosquito - 28 Lis 2009, 23:21

kabel antenowy sprawdzony i dalej nic ;-|
HAWRAN - 29 Lis 2009, 12:26

Też tak miałem . Jak zdejmiesz panel zrób na pierwszych 2 uszkach od str. kierownicy (styki) pętelkę cienkim drucikiem , delikatnie skręć żeby nic nie urwać .powinno już dać się włączyć. Załóż panel i gotowe.
zimzia - 29 Lis 2009, 12:27

Witam miałem podobny problem tylko ze z radiem 5000 nie koniecznie u Ciebie musi być ta sama przyczyna. Ja rozebrałem radio wziąłem lupka i zacząłem przeglądać miejsca gdzie są wlutowane styki do których wpinasz kostkę, miejsca lutowanie popękały i raz był styk raz nie, potraktowanie tych miejsc lutownicą załatwiło sprawę.

Dołączę się do tematu
Mianowicie mam problem który występuje od samego początku (od nabycia mojej Fieścinki )
po nocy jak włączę radio muzyka gra przyciski i wyświetlacz są podświetlone ale nic nie widać na wyświetlaczu dopiero po godzinie gdy radio jest cały czas włączone zaczyna wyświetlać. Może ktoś spotkał się czymś takim, i wie co może być teko przyczyną ??