|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] problem z obrotami
toffic - 28 Lis 2009, 19:20 Temat postu: [MK6] problem z obrotami Mam mały problemik z obrotami a mianowicie przy dodawaniu gazu przy 2000 obr na 3,4 i 5 biegu obroty gwałtownie dochodzą do 3000 obr po chwili spadają i dopiero wtedy auto zaczyna płynnie przyspieszać. spotkał sie ktoś z tym wcześniej? jakis zawór sie zacina? a może sprzęgło sie kończy? na komputerze nie wykazuje żadnych błędów.
pP - 28 Lis 2009, 20:28
może elektroniczny pedał gazu szwankuje skoro to są takie równe wartości
JoeMix - 28 Lis 2009, 21:00
Skoro obroty gwałtownie wzrastają (ale słychac to a nie tylko widać na obrotku) a auto nie przyspiesza, i przy stałym naciśnięciu na pedał po chwili obroty spadają i auto zaczyna ciągnąc to jednak sprzęgło się ślizga lub nieprawidłowo rozłącza/załącza
toffic - 28 Lis 2009, 22:03
czyli rozumiem że sprzęgło do wymiany tak? i jeszcze jedno pytanko. słyszałem że do tych fiest są dwa typy sprzęgieł - z kołem zamachowym o pojedyńczej masie i z kołem zamachowym o podwójnej masie a skąd mam wiedziec jaki typ jest zamontowany u mnie w aucie?
Parzych - 28 Lis 2009, 23:19
toffic napisał/a: | skąd mam wiedziec jaki typ jest zamontowany u mnie w aucie? | Po nr VIN powinni Ci sprawdzić...
|
|