Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Problem z wymianą diód na niebieskie

puan - 23 Lis 2009, 19:05
Temat postu: [MK3] Problem z wymianą diód na niebieskie
Witam. Wymieniałem dziś diody licznika na niebieskie. Jak to zrobiłem to teraz ani mi te diody nie świecą ani dioda podświetlająca zegarek i nawiew. Jak założyłem starą diodę na licznik to nic nie dało bo dalej się świeci. Może to być bezpiecznik? Jak tak to który to jest? Proszę o pomoc.
Pawełos666 - 23 Lis 2009, 19:17

sorry ale nie rozumiem pytania, reszta pewnie tez, przeczytaj siebie jeszcze raz, a co do diod to fiesta przeszla w tryb awaryjny obronny anty wies tjuningu przed swietami :) musiales na niebiesko? nie mogles na bialo? :|
Miły - 23 Lis 2009, 19:21

a może po prostu odwrotnie założyłeś? bo dioda działa tylko w jedną stronę...
Pawełos666 - 23 Lis 2009, 19:23

zobacz czy postojowki swieca, proponuje, jak swieca postojowki to bezpiecznik dobry, bo chyba na tym samym jest podswietlenie licznika, reszta wnetrza i postojowki
polo1976 - 23 Lis 2009, 19:54

Pawełos666 napisał/a:
musiales na niebiesko? nie mogles na bialo? :|

Z całym szacunkiem dla kolegi ja też bardzo lubię niebieski i nie uważam tego za "wieś tuning". To samo można by powiedzieć o białym właśnie. O gustach się nie dyskutuje. Jednemu podoba się córka drugiemu przyszła teściowa :-) Taki mały OT. Wracając do tematu: zakładając, że montowane diody były przystosowane do instalacji samochodowej (12V) to prawdopodobnie zrobiłeś to co napisał kolega Miły. Odwróć diodę i będzie OK

Miły - 23 Lis 2009, 19:59

z tym, że wczytując się w posta, jest napisane, że przestały świecić też zegarek i nadmuch a były tylko zakładane do licznika... więc nie wiem - bezpiecznik albo coś... bo raczej szeregowo nie są podłączone...

Pawełos666 napisał/a:
musiales na niebiesko? nie mogles na bialo? :|

ja mam obrazki na przyciskach na niebiesko, a same przyciski na czerwono (pod kolor radia), zegarek na niebiesko, i teraz będę licznik na niebiesko też podświetlał... czyli też robie wieś tuning tak? czyli w sumie VW Golf od IV wzwyż ma wieś tuning bo ma zegary na niebiesko podświetlone...

no sorry, ale jeśli tobie się nie podoba niebieskie podświetlenie - ok nikt ci nie każe zakładać, ale rób tak samo w odwrotną stronę... o gustach się nie dyskutuje... :|

to tak samo jak z neonami... nie mówię tu o osobach, które zakładają neony do gratów niemalże, ale o osobach, które naprawdę mają ładnie i profesjonalnie zrobione auta... założą neony i co? wszyscy się śmieją jaki to wieś tuning, a sami na filmie szybcy i wściekli się spuszczali...

Sory za OT i sory za wygarnięcie ale naprawdę wkurzyłem się... i to naprawdę starałem się jak najłagodniej napisać...

puan - 23 Lis 2009, 20:39

wymieniłem bezpiecznik numer 6 i już śmiga. Oświetlenie na nawiew i podświetlenie zegarka też już działa.
A co do koloru to niebieski bo radio świeci na niebiesko:P
Dzięki za sugestie

Pawełos666 - 23 Lis 2009, 20:43

ja tez mam na niebiesko w ten sposob:

ale zeby np podloge oswietlac na niebiesko to smiesznie to wyglada, no chyba ze na swieta, co do licznika to bym wolal czarny podswietlany na bialo z zielonymi wskazowkami, to wyglada ok, a wnetrze na bialo ;/ co do vw to maja bardzo fajne podswietlenie wpadajace w fiolet
kolego co wymieniales diody zwarcie sobie zrobiles, pochwal sie zdjeciami po wymianie podswietlenia, chetnie oblukam

Miły - 23 Lis 2009, 20:59

puan napisał/a:
Witam. Wymieniałem dziś diody licznika na niebieskie. Jak to zrobiłem to teraz ani mi te diody nie świecą ani dioda podświetlająca zegarek i nawiew. Jak założyłem starą diodę na licznik to nic nie dało bo dalej się świeci. Może to być bezpiecznik? Jak tak to który to jest? Proszę o pomoc.

ale gdzie ty tu widzisz podłoge? czytaj dokładnie co?

Pawełos666 - 23 Lis 2009, 21:01

ogolnie mowie o podswietlaniu zegarka na niebiesko itp, zegarek super wyglada na bialo z soczewkowa, ja mam wnetrze teraz na niebiesko i mam zamiar to zdemontowac, dobre bo jasne ale wolalbym biale, jak robisz biale tarcze to i zegarek bialy
mam dosc mocne (we fleshu jeszcze dobrze widac)

po lewej fotka w dzien, po prawej z fleshem

czytelne biale podswietlenie zegarka

w nocy wyglada tak:

Miły - 23 Lis 2009, 21:06

dobra koniec OT... równie dobrze mogłem napisać takie samo zdanie jak ty że super wygląda na niebiesko i znów by się dalej ciągła kłótnia... a puan tylko zapytał, czemu nie świeci...
matrix-1990 - 22 Kwi 2010, 10:19

że się tak doczepię, to dla mnie białe tarcze to vieś tuning, ale zegarek fajnie wyszedł :P , tak jak mówi Miły, gość ma konkretne pytanie, a nie czy komuś się podoba takie podświetlenie czy nie, pozdro
Miły - 22 Kwi 2010, 14:52

mój post: Wysłany: Pon Lis 23, 2009 21:06

matrix-1990 napisał/a:
że się tak doczepię, to dla mnie białe tarcze to vieś tuning, ale zegarek fajnie wyszedł :P , tak jak mówi Miły, gość ma konkretne pytanie, a nie czy komuś się podoba takie podświetlenie czy nie, pozdro

Wysłany: Dzisiaj 10:19

archeolog ;]