|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Regulacja reflektorów
szczepan751 - 21 Lis 2009, 15:09 Temat postu: [MK3] Regulacja reflektorów Witam
Poszukuję informacji na temat mocowania przednich lamp(regulacja ręczna nie elektryczna) w MK3 jakimi śrubami do nadwozia itp Świecą mi za wysoko a regulacja juz wykręcona na maksa, wie ktoś czy te plastikowe elementy można dostać osobno?
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
bidżej - 21 Lis 2009, 17:57
do nadwozia u góry zamocowane są 1 wkrętem z łbem pod klucz 10. plastiki w których siedzą wkręty pasują np. z malucha. od dołu lampy są właściwie tylko oparte o blachę pasa przedniego.
JoeMix - 21 Lis 2009, 17:59
Czyli jak świeci za wysoko a regulacja się skończyła, podginany blachę do wnętrza pojazdu
szczepan751 - 22 Lis 2009, 08:32
Tak lampy są oparte o blachę poprzez zatrzaski plastikowe a jeden z nich mam pęknięty i jakoś tak niestabilnie się lampa trzyma a wkręty mam z łbem do śrubokręta krzyżowego, widać że tak fabrycznie nie było.Śruba trzyma tą blaszkę w połowie jej długości czy w skrajnym położeniu?Czyli reflektor zsunięty na max w dół.Co ciekawe w jednym warsztacie nie wiedzieli jak to ustawić i się poddali a w drugim będącym jednocześnie stacją kontroli o zgrozo bez oglądania auta baaa bez wychodzenia z budynku szefuniu powiedział że mam sobie kupić nowe reflektory
JoeMix - 22 Lis 2009, 08:45
Masz zepsute mocowanie i dziwi cię że nie możesz ustawić?!
szczepan751 - 22 Lis 2009, 09:24
Na jednej lampie owszem jest pęknięty zatrzask co nie ma większego znaczenia poza lekkim luzem na drugiej wszystko jest całe a obu nie można normalnie ustawić, po to pytam o szczegóły żeby to uporządkować.Nic mnie już nie dziwi
bidżej - 22 Lis 2009, 11:21
masz zwichrowane osadzenie lamp w pasie przednim. rozwiązanie podał Ci JoeMix.
|
|