Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Problem z zapłonem

kazi - 21 Lis 2009, 13:21
Temat postu: [MK3] Problem z zapłonem
Mam od 4 miesiecy ten sam ciagle powtarzający się problem. Losowo w jednym z cylindrów mam zalana świece, a w pozostałych są zakopcone. Auto wtedy zaczyna kichac i nie chce jezdzić normalnie. Wtedy slychać jak chodzi na 3 garkach. Wymieniłem mu juz filtr powietrza, kable mają pół roku, świece tak samo - Firma Denso, Kable Janmor niebieskie do gazu ( bo ponoć grubsze). Przez pół roku było ok a teraz od ostatnich 3- 4 miesięcy koszmar. Auto jezdzi nawet tydzien albo dwa ok i nagle sie zalewa świeca i juz musze je przeczyscić bo inaczej nie pojedzie. Błagam proszę o pomoc bo juz nie mam cierpliwosci.

Ps . Ostatnio po takiej jezdzie na 3 garach spadł poziom płynu w chłodnicy lecz uzupełniłem i już nie spada. Nadmienie iż wymieniałem wiosną uszczelniacze zaworów a może to jest ich wina?

piotrek1289 - 21 Lis 2009, 21:39

Jak juz bylo mowione w innych postach czasem nowe kable moga byc wadliwe i miec przebicie. Spruboj zalatwic sobie z kads drugie kable i pojezdzic troche na nich. zobzczysz co sie bedzie dzialo. Ja sprubowalbym jeszcze wymienic swiece ale zrobisz jak uwazasz.
kazi - 23 Lis 2009, 18:56

Trudno sie mówi - kupiłem kable nowe NGK jak to nie zadziała to ja juz nie wiem. Jak narazie od piątku jezdzi ok byle by tak dalej. :yyy:
pablon - 24 Lis 2009, 18:52

Czy zaczyna kaszlec dopiero po nagrzaniu silnika lub paru km?.
Obmacaj cewke i sprawdz czy nie ma pekniec.