Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK6] Gaśnica

unknown20 - 20 Lis 2009, 21:40
Temat postu: [MK6] Gaśnica
witam

chciałem spytać gdzie fabrycznie powinna być zamocowana gaśnica w fiescie mk6 2002.
gdzie wy ją mocujecie?

dzieki za info

pozdrawiam

Neo178 - 20 Lis 2009, 23:48

Ja mam przyczepione w bagażniku w takiej małej wnęce po lewej stronie - idealnie tam pasuje. Przymocowane mam na rzepy. Jak coś to fotke jutro wrzuce.
Parzych - 21 Lis 2009, 00:05

Neo178 napisał/a:
Ja mam przyczepione w bagażniku w takiej małej wnęce po lewej stronie - idealnie tam pasuje. Przymocowane mam na rzepy.
Też tam mam :yes: Rzep samoprzylepny jest na gaśnicy :D
WooYownik - 21 Lis 2009, 09:18

a ja mam kuwetę w bagażniku i tam leży gaśnica proszkowa 4 kg :P
unknown20 - 27 Lis 2009, 20:52

dzieki:) sprobuje w bagazniku na rzepa
crom - 18 Gru 2009, 12:26
Temat postu: Gaśnica
A ja też zamontowałem gaśnicę we wnęce po lewej stronie, ale przykręciłem jej oryginalny uchwyt na w wkręty do platkików i świetnie się trzyma. Apteczka na rzep po prowej stronie.

Tylko jeszcze nie znalazłem sensownego miejsca na trójkąt - ma ktoś pomysł jak to załatwić?

wawik - 18 Gru 2009, 13:08

Troszkę od tematu: trójkąt leży na nadkolu po prawej stronie, pojemnik z żarówkami na nadkolu po lewej stronie, a gaśnica we wnęce też po lewej, apteczka z innymi zabawkami w pojemniku.
Parzych - 18 Gru 2009, 13:18

crom napisał/a:
nie znalazłem sensownego miejsca na trójkąt - ma ktoś pomysł jak to załatwić?
Jest miejsce w tylnym pasie po środku - taka wnęka :yes:
wawik - 18 Gru 2009, 16:21

Parzych napisał/a:
Jest miejsce w tylnym pasie po środku - taka wnęka :yes:

Tys prowda. :)

pawel182 - 26 Gru 2009, 14:06

Mogą koledzy wrzucić fotke tego mocowania gasnicy na rzepy :)
Neo178 - 26 Gru 2009, 22:23

Jutro z rańca pstryknę fote, a wieczorem wrzuce, bo dzisiaj jest już za ciemno. Pstryknę też gdzie mam schowany trójkąt - dla potomnych jakby szukali miejsca :)

Ok, no to teraz foty :)
"Mocowanie" gaśnicy wygląda tak: (2 paski rzepa o długości odpowiedniej do posiadanej gaśnicy + 2 paski gumki. Zszyć i gra :gitarzysta: :ok: )

"Schowek" na trójkąt mam pod wykładziną zaraz przy kanapie:

No i taka jeszcze kieszonka po prawej stronie na dodatkowe żarowki i inne pieroły :)

W drugiej wnęce(w tej co gaśnica tylko po prawej) Stoi butelka z woda (nie do picia :-P )

A tutaj fota poglądowa lewej strony (na fotce widać, też umiejscowienie apteczki)

No i prawej:

Jak coś nie działa to wrzucę jeszcze raz :)

Pozdrawiam

pawel182 - 28 Gru 2009, 10:54

ciekawe rozwiązanie z tymi rzepami :) One były montowane seryjnie?
Neo178 - 28 Gru 2009, 14:34

Nie, domowa robota :)
pawel182 - 29 Gru 2009, 16:21

Neo178 napisał/a:

A do czego są mocowane paseczki? do karoseri? czy też na rzepy z drugiej strony?

Marcinowaty - 29 Gru 2009, 18:37

Podobają mi się te pomysły, proste i do wykonania przez każdego.
JoeMix - 29 Gru 2009, 18:47

pawel182 napisał/a:
A do czego są mocowane paseczki? do karoseri? czy też na rzepy z drugiej strony?
Bagażnik jest chyba fabrycznie wyłożony takim materiałem/wykładzina i rzep (ten z haczykami) się do tego klei,,, i tyle,,,
Parzych - 29 Gru 2009, 20:07

Neo178 napisał/a:
(2 paski rzepa o długości odpowiedniej do posiadanej gaśnicy + 2 paski gumki. Zszyć i gra
Jednak moja metoda jest prostsza i chyba bardziej estetyczna...
Wystarczy kupić samoprzylepny rzep:

Przyciąć na odpowiednią długość i przykleić do gaśnicy...

A następnie gaśnicę tym rzepem myk do bocznej wykładziny bagażnika...

I trzyma jak talala... jakby sobie tam po prostu stała :yes:

WooYownik - 29 Gru 2009, 21:07

no ja tak nie mogę.. bo moja gaśnica ma 4 kg proszku gaśniczego więc w sumie koło 6 kg waży ... przeciętny rzep nie daje rady utrzymać tego cholerstwa ... :D
Neo178 - 29 Gru 2009, 22:41

pawel182 napisał/a:
Neo178 napisał/a:

Bagażnik jest już wyłożony takim materiałem do którego jedna strona rzepa (ta ostrzejsza) się trzyma. Można wypróbować mój sposób albo Parzycha i po prostu sprawdzić co komu bardziej odpowiada. U Parzycha jest bardziej "elegancko" i nie ma jakichś dodatkowych rzeczy które by były na pierwszy rzut oka widoczne - więc wygląda ładniej. Dla mnie się liczy nie wygląd tylko praktyczność - toteż wolałem takie rozwiązanie, bo nawet gdybym gaśnice dał gdzie indziej to w to miejsce mogę co innego włożyć (o podobnych gabarytach, co by się zmieściło w ta wnękę) albo wykorzystać w całkiem innym miejscu. Są przedstawione dwa sprawdzone zastosowania - można zobaczyć i popróbować co komu podejdzie :ok:

Pozdrawiam