Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Ciekn帷y p造n ch這dniczy.

morph231 - 16 Lis 2009, 10:57
Temat postu: [MK3] Ciekn帷y p造n ch這dniczy.
Witam serdecznie szanowne kole瘸nki i koleg闚. Mam problem, od jakiego� czasu zaobserwowa貫m poc帷� si� 鈔ub� i za razem ubywanie p造nu ch這dniczego. Na fotkach zaznaczy貫m sk康 ucieka p造n, dzisiaj wszed貫m pod autko i okaza這 si�, 瞠 faktycznie p造n wycieka z tego miejsca i kapie sobie powolutku z do逝 silnika. Podpowiedzcie, czy pod t� 鈔ub� jest jaka� uszczelka, czy mog豉 si� ona poluzowa�, czy to jaka� totalna tragedia ? Pozdrawiam.

JoeMix - 16 Lis 2009, 15:44

Cieknie Ci z pod pompy,,, poluzowa� alternator, zrzuci� pasek nap璠u osprz皻u, odkr璚i� k馧ko pompy (te 3 鈔uby) - b璠zie doj軼ie do pompy i jej mocowania - musisz odkr璚i� - pod pomp� jest uszczelka. Oczywi軼ie przed ca陰 operacj� p造n do spuszczenia.
morph231 - 16 Lis 2009, 19:19

Czyli tak jak piszesz najpierw te 3 sr鏏y, aby zdj望 to ko這 na kt鏎ym jest pasek, to da mi dost瘼 do kolejnych (o ile si� nie myle 3 鈔鏏) od pompy, odkr璚am te 3, i mam dost瘼 ??
JoeMix - 16 Lis 2009, 19:36

i wyci庵asz pomp�,,, pod ni� jest papierowa uszczelka (u ciebie chyba by豉)
morph231 - 16 Lis 2009, 21:23

Dzi瘯i wielkie za pomoc, jutro si� za to zabior�. S逝chaj je郵i mo� chcia豚ym jeszcze zapyta�, mam problem z przednimi hamulcami, mianowicie prawy po wci郾i璚iu peda逝 od razu 豉pie, a lewy dopiero po sekundzie i to nie tak mocno. By貫m dzisiaj na przegl康zie, diagnosta powiedzia� mi, 瞠 r騜nica jest na tyle du瘸, 瞠 to nie ma szans przej嗆 przegl康u. Zdemontowa貫m zacisk, spryska貫m wszystko 豉dnie WD40, w r瘯ach 豉dnie zaciski si� przes闚a造. Z tego co wyczyta貫m na forum, to prawdopodobnie przew鏚 elastyczny. (Uk豉d by� niedawno odpowietrzany). Znajomy mechanik poradzi� mi, 瞠by zdj望 zacisk jeszcze raz i przekr璚i� t這czek na cylunderku (ma to niby pom鏂 w razie je郵i jest zapieczony). Teraz w sumie sam nie wiem co robi�...
JoeMix - 16 Lis 2009, 21:57

Tak, zdj望 zacisk, wyj帷 t這czek obejrze� (nie wiem jak ceny, ja do siebie po takiej operacji zawsze k豉d� nowy t這czek + komplet uszczelek - bo kosztuje poni瞠j 20 zeta na stron�) ale Tobie polecam cho熲y zestaw naprawczy (nowe uszczelki) posk豉danie wszystkiego, auto z 94 roku nowe przewody elastyczne nie zaszkodz�, zrobi� porz康nie obydwie strony, odpowietrzy� i powinno by� cacy.
morph231 - 16 Lis 2009, 22:41

No nic, to teraz ju� wiem co zrobi�. Wielkie dzi瘯i za pomoc :) Jutro czeka mnie pracowity dzie� :)