|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK4] Tweetery
AeSeF - 10 Lis 2009, 22:49 Temat postu: [MK4] Tweetery Mam pytanie, czy do MK4 seryjnie były montowane tweetery i pytanie no.2 czy jeśli chciałbym kupić tweetery do mojej fofi muszę szukać pod jakiś rozmiar czy to wszystko obojętne ? Z góry dzięki za odpowiedź.
pozdro
Przemas107 - 10 Lis 2009, 22:50
No ja mam wysokotonowe w mk4 98 rok wersja FUN
dark86ford - 10 Lis 2009, 23:19
A5F, co do tweeterow to w zaleznosci od wersji byly lub nie, np w mojej starej mk4 nie mialem fabrycznie tweeterow ale wiazka byla.
jesli jednak chcesz sobie kupic jako takie to najlepiej by ci bylo nabyc zestaw separowany na zwrotnicach, w ten sposob bedziesz mial 100% gwarancji na idealne zgranie tweeterow z midami, jesli jednak chcesz kupic osobno to postaraj sie dobrac je tak aby moc nie przewyzszala midow.
odnosnie rozmiarow to w zaleznosci gdzie chcesz je zamontowac, jesli w fabrycznych miejscach to o ile mnie pamiec nie myli to tam pasuja 1calowe tweetery, jesli jednak chcesz zamontowac ergonomicznie w słupkach to rozmiar niegra roli bo mozesz zamontowac dowolne.
AeSeF - 11 Lis 2009, 10:55
Chciałbym je zamontować tam gdzie montowano w serii, tylko coś nie mogę znaleźć 1 calowych tweeterów - na allegro spotkałem 1 komplet, ale nie za cene 180
dark86ford - 11 Lis 2009, 12:34
A5F, to zobacz taki zestaw odseparowany
http://allegro.pl/item801...od_dealera.html
podkreslam ze nie koniecznie ten i nie koniecznie za ta cene, chodzi mi glownie o elementy skladowe, taki zestawik mozna wydrapac juz za max 200zl co bardziej sie oplaca niz 180 za same tweetery
poza tym gwarantuje ze te tweetery 1calowe beda pasowaly w miejsca fabryczne
AeSeF - 11 Lis 2009, 13:46
Zestaw już kupiłem, i też infinity tylko brak mi właśnie gwizdków
Ja kupiłem takie coś - bez wygibasów bo fundusze mnie ograniczają :
Na tył : Referencje 6903i
I w drzwi : Reference 552i
|
|