Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Nie pali za pierwszym rozruchem!

rafis81 - 10 Lis 2009, 09:09
Temat postu: [MK4] Nie pali za pierwszym rozruchem!
Witam

Mam pewien problem z Fordem Fiestą silnik Endura 1,3i 96r.
Auto od pewnego czasu ok miesiąca nie chce zapalić z rana za pierwszym razem, chyba że dodam gazu! Wtedy zapali ale obroty falują muszę przytrzymać na gazie, a jeśli nie dodam gazu i ponownie chce zapalić auto po zgaśnięciu diody od pompy, to auto zapali bez problemu i nie faluje!

Jeszcze jedno zauważyłem, mianowicie po wyłączeniu silnika dioda od pompy paliwa zapali się na około 5sekund i zgaśnie!!
Czy to normalne??

arecki - 10 Lis 2009, 09:35

dioda od pompy paliwa :?: :yyy:
rafis81 - 10 Lis 2009, 09:42
Temat postu: dioda
arecki napisał/a:
dioda od pompy paliwa :?: :yyy:

Tak po prawej stronie zegarka nad radiem jest czerwona dioda która zapala się w momencie gdy włączam zapłon słychać jak pompka paliwa zaczyna pracować i po około 3 sekundach gaśnie wtedy pompka też przestaje pracować !!! Miałem tak od początku a auto mam 3 lata
.
:|

arecki - 10 Lis 2009, 09:57

to jakaś samoróbka...odcinka albo coś w podobie :9: oryginalnie tego nie ma
Miły - 10 Lis 2009, 10:01

weź pisz normalnie a nie jeden post zajmuje całą strone... my widzimy...
Marcin - 10 Lis 2009, 10:09

rafis81 napisał/a:
Tak po prawej stronie zegarka nad radiem jest czerwona dioda która zapala się w momencie gdy włączam zapłon słychać jak pompka paliwa zaczyna pracować i po około 3 sekundach gaśnie wtedy pompka też przestaje pracować

to jest dioda od immo :-) takie sprytne urządzenie :-P ja bym sprawdził krokowca (zawór bocznikowy powietrza) może już strajkuje i się z rana nie otwiera...