|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Trzeszczenie przy włączonym ogrzewaniu
pablom - 1 Lis 2009, 11:57 Temat postu: [MK4] Trzeszczenie przy włączonym ogrzewaniu Witam
Ostatnio zauważyłem że coś mi trzeszczy -cholera wie jak to nazwać- w każdym bądź razie dźwięk jest podobny do tego gdy jedziemy dość szybko po żwirze. Mam to tylko gdy się dogrzewam w mojej rakiecie wychodzi na to że to filterek od ogrzewania, pewnie jakieś paprochy się dostały i szaleją. Niby wszystko wiem, ale za cholere tego znaleźć nie mogę. Może wiecie gdzie taki filterek schowali i jak się do drania dobrać?
Kod: | Proszę prawidłowo tagować tematy i
precyzyjniej tytułować wątki.
- trzeci |
awilk - 1 Lis 2009, 13:31
Filtr jest na podszybiu za zbiornikiem płynu chłodzącego. Skoro coś wpadło do dmuchawy tzn że filtru nie ma, ewentualnie masz problem z łożyskami w dmuchawie. Żeby się dostać do dmuchawy musisz odkręcić i odsunąć zbiornik płynu chłodzącego i odkęcić obudowę filtra powietrza. U mnie na hałasy pomogło potraktowanie łożysk smarem w spreju.
Kadzax - 2 Lis 2009, 21:37
To się ciesz, że Ci trzeszczy:P
U mnie na pierwszym i drugim stopniu to kwiczy jak zarzynane prosie:P
marcinek0110 - 10 Maj 2011, 16:08
haha zabawne te problemy:D U mnie przy 3000 obrotów coś wpada w rezonans:D Jakby w układzie ogrzewania;p
JoeMix - 10 Maj 2011, 16:15
pablom napisał/a: | Mam to tylko gdy się dogrzewam w mojej rakiecie | Czyli na zimnym jest OK?
marekw - 19 Maj 2011, 08:52
U mnie też czasem KWICZY na 1 biegu. Daję na chwilę na max - pomaga.
pliba - 22 Maj 2011, 23:03
Ja mam tak samo ale gdy włączam klimę i tylko na zimnym, nabijałem ostatnio klimę i gościu mi powiedział ze te fiesty tak maja wiec nie zwracam na to uwagi
marcinek0110 - 22 Maj 2011, 23:12
pliba napisał/a: | Ja mam tak samo ale gdy włączam klimę i tylko na zimnym, nabijałem ostatnio klimę i gościu mi powiedział ze te fiesty tak maja wiec nie zwracam na to uwagi |
Najlepsze teksty "specjalistów" kiedy nie znają rozwiązania problemu.
- Ten typ tak ma
- To normalne
- A czego tu się spodziewać
- Samo przejdzie
itd., itp...
Jest problem, to należy znaleźć rozwiązanie, skoro fiesty tak mają to trzeba się dowiedzieć dlaczego tak mają i coś temu zaradzić.
Wybaczcie, że nic nie wnoszę tym postem do tematu ale musiałem to powiedzieć.
MARIUSZ.B - 22 Maj 2011, 23:20
pliba napisał/a: | gościu mi powiedział ze te fiesty tak maja wiec nie zwracam na to uwagi |
Powiedz mu że moja tak nie ma
jackrzec - 23 Maj 2011, 20:15
MARIUSZ.B napisał/a: | pliba napisał/a:
gościu mi powiedział ze te fiesty tak maja wiec nie zwracam na to uwagi
Powiedz mu że moja tak nie ma | I moja też nie. Dmuchawa chodzi tak cicho że na początku myślałem że nie chodzi w ogóle. Byłem na przeglądzie klimy w czwartek i też mi nabili do książkowych wartości. I po za tym że chłodzi tak że odmrożeń można dostać, to jest cisza zupełna.
pliba - 23 Maj 2011, 22:38
Wiec trafił mi się jakiś mechanik do d.... , u mnie takie trzeszczenia trwa parę sekund i koniec , ale trzeba to sprawdzić .
|
|