|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Żarzenie sie świateł ??
SPIN - 22 Paź 2009, 19:11 Temat postu: [MK3] Żarzenie sie świateł ?? Witam,
Myślałem ze żarówka sie spaliła ale sie świeci tylko, że mijania i drogowe a mam włączone tylko mijania, żarzą sie jak by były podpięte szeregowo czyli 50% jak wypiołem bezpiecznik od drogowych to świeci tylko pozycyjna a na zegarach świeci się lampka od drogowych a nie jest włączone. Sugeruje przekaźnik ale jeszcze nie sprawdzałem.
marian - 22 Paź 2009, 19:17
a czy te objawy wystąpiły po zmianie żarówek,czy tak nagle?
SPIN - 22 Paź 2009, 19:37
Dzisiaj to zauwarzyłem a żarówka nie była wymieniana w ostatnich 2 latach
Freeman - 22 Paź 2009, 19:40
Sprawdź mase.
JoeMix - 22 Paź 2009, 21:13
SPIN, żarówki wypadało by wymienić, mają to do siebie że jak się świecą to wewnątrz osadza się takie coś,,, co powoduje że żarówka z czasem świeci coraz słabiej,,, a jak będziesz sobie żarówki wymieniał to tak jak Freeman mówi - sprawdź masę, bo Ci ją wcięło na reflektorze i dlatego prad płynie przez obydwa włókna.
diodalodz - 23 Paź 2009, 00:03
dokładnie masa przedniej wiązki . brak masy powoduje że wysoki potencjał przechodzi przez włókna mijania i z racji braku wydajności prądowej masy szuka ujścia dalej czyli przez włókno drogowych a światła drogowe gdy są wyłączone maja jedyną drogę do masy przez kontrolkę na desce . Standardowa usterka . dla potwierdzenia wbij przewód w brązowy przewód kostki od żarówek (h4) i podaj na przewód masę z karoserii . jeśli zaczną świecić normalnie szukaj oczek brązowych przewodów przykręconych do podłużnic z przodu auta .
jackrzec - 23 Paź 2009, 13:27
diodalodz napisał/a: | [...] |
Dokładnie! Albo zespolony padł.
SPIN - 27 Paź 2009, 08:31
Dzięki wszystkim, faktycznie masy nie było bo we wtyczce sie spaliła, jeszcze ras dzięki.
I zamykam temat.
|
|