|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] brak mocy ,biały dym, nierówne obroty
marrroo - 22 Paź 2009, 10:02 Temat postu: [MK3] brak mocy ,biały dym, nierówne obroty Witam,
Wracając wczoraj z pracy moja fiestka nagle straciła moc ,zaczeła nierówno chodzić na obrotach i zauważyłem dziś że z rury wdobywa się biały dym. Pierwsze co wczoraj zrobiłem t o wymienułem świece i kable, sprawdziłm iskre i jest ok.Ale objawy nie usąpiły zastanawiam się czy przyczyną mogą być nie wyregulowane zawory lub wydmuchana uszczelka pod głowico.
Co o tym sądzicie? silnik 1.1i rok prod 1996 w starej budzie (składak) bezyna +gaz
stafcio - 22 Paź 2009, 10:10
omg
szukałeś w szukaczu?
ubywa ci plynu chlodzniczego?
dymi caly czas czy po dluzszym postoju w nocy?
wiecej szczegolow, bo tak to mozna z fusow wrozyc
grzes7411 - 8 Lis 2009, 14:04
witam ma ten sam problem silnik kopci na bialo i ubywa plynu chlodniczego i tak jakby auto bylo slabsze!!!pomocy!!!
Lary - 8 Lis 2009, 14:48
^^usczelke ci wydmuchało pewnie...
kazio-n - 8 Lis 2009, 16:32
Sprawdź czy podczas pracy silnika w zbiorniczku wyrównawczym nie bulgocze lub ewentualnie nie ma bąbelków powietrza. Zobacz na "bagnecie" czy nie przybywa oleju powyżej stanu. Niemniej ten objaw to faktycznie uszczelka.
grzes7411 - 8 Lis 2009, 21:15
jesli chodzi o bulgotanie w zbiorniczku to nie zwracalem na to uwagi a z tym olejem to sprawdze rano i na wieczor napisze jak wyglada sytuacja!!!wiem jeszcze ze jak czukiereczekuszczelke to w okolicach wlewu oleju zauwazalny jest bialy osad czy to faktyczny objaw?
kazio-n - 8 Lis 2009, 21:39
Tzw. masło, majonez. To jest też spowodowane marnej jakości olejem i jazdą na krótkich odcinkach lub też niedogrzaniem silnika.
grzes7411 - 9 Lis 2009, 08:10
jesli chodzi o olej to raczej nie jest marnej jakosci bo leje platinium 15w/40 i to jest raczej dobry olej a z tymi odcinkami to racja ze duzych nie robie z pracy do pracy tj 30km/dobe:(jak jeszcze sprawdzic uszczelke??????????
|
|