|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] Fiesta by BerciQ
BerciQ - 20 Paź 2009, 14:49 Temat postu: [MK3] Fiesta by BerciQ Witam wszystkich.
1. NICK: BerciQ
2. IMIĘ: Robert
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: C
5. ROCZNIK: MK3, 95r.
6. SILNIK: HCS 1.1
7. OPIS AUTA: Fiesta zastąpiła wcześniejszy mój samochód VW Golfa II. Wrażenia: Fiesta jest dużo ładniejsza (inne czasy projektowania), nie ma co porównywać miejsca w środku bo to inne klasy. Samochód kupiony został jako sprowadzony, był jeszcze na niemieckich tablicach. W związku z tym przy mnie przeszedł bez problemowo pierwszy przegląd krajowy. Nie wiem kim był i w jakim wieku poprzedni właściciel, ale auto było bardzo zadbane w środku. Jest tylko lekko przetarty fotel kierowcy na siedzisku w okolicy połączenia z oparciem.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- wymieniono tylne lampy na orginały z dymionym kierunkiem
- usunięto boczne listwy
- wymieniono tylne boczne szyby na uchylne
b. mechaniczne:
- wymieniono hamulce ze standardowych 1.1 na hamulce z XR2
c. audio:
- wymieniono standardowe głośniki w drzwiach na 130mm w systemie odseparowanym z firmy AudioDesign
- zamontowano radio Blaupunkt Sydney
- zamontowano z tyłu głośniki z Alpine
d. inne:
- wygłuszenie maski
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne:
- pomalowanie lewego przedniego błotnika (auto kupione było z malowanym NIEUDACZNIE błotnikiem- zły kolor i teraz farba odpada) - zrobione
- polerowanie, ewentualnie malowanie drzwi kierowcy (poprzednie były śliczne, ale ktoś na parkingu mi je skasował i musiałem wymienić)
- zakup ładnych alu (narazie są stalówki 14" na lato i 13" na zimę) - zrobione
b. mechaniczne:
- wymiana sprężyn z seryjnych na XR (są już kupione ale leżakują w garażu) - zrobione
- wymiana serca z 1.1 na silnik ZETEC'a - zrobione
c. audio:
- jak narazie nie planuję zmian w audio
d. inne
- na pewno trafi wygłuszenie nadkoli
- centralny zamek - zrobione
- elektryczne szyby
- plastiki na tylne słupki (też już są i leżakują)
10. FOTKI AUTA
ZIMA 2008. Jeszcze przed zmianą szyb i wywaleniu listew, ale już po zmianie świateł. Zdjęcie robione telefonem :/
Po kolejnych zmianach (szyby, listwy, brak kołpaków na felgach, bo auto jest już po zmianie hamulców, a z racji na aurę to przed oponami zimowymi to mi się nie opłacało zakładać kołpaków)
jak na razie to tyle co mam do pokazania...bądźcie delikatni (źle znoszę krytykę )
Ad@mus - 20 Paź 2009, 15:14
nie ma sie czego bac, kierunek zmian wlasciwy
sprezyny z xr nie zglebia auta, poszukaj nizszych zeby byl lepszy efekt
wszystko ok. czekam dalej
ale po co masz ladowac kase w swap jak mozna kupic gotowca??
Peedro - 20 Paź 2009, 20:03
Ad@mus napisał/a: | sprezyny z xr nie zglebia auta, poszukaj nizszych zeby byl lepszy efekt |
A tam w porównaniu do serii to deczko siada
BerciQ - 20 Paź 2009, 22:41
Ad@mus napisał/a: | nie ma sie czego bac, kierunek zmian wlasciwy
sprezyny z xr nie zglebia auta, poszukaj nizszych zeby byl lepszy efekt
wszystko ok. czekam dalej
ale po co masz ladowac kase w swap jak mozna kupic gotowca?? |
głównie po to, żeby nie pozbyć się starych problemów a zakupić nowe. Tu wiem co siedzi, co było wymieniane i nie bierze go rdzawa bestia.
zobacze jak to będzie z tymi sprężynkami. Czasem się zastanawiam czy ja nie mam z tyłu sprężyn z innego auta że dupe tak wypina bo przód jest lepiej.
aa...w planach mam też felgi z tyłu z mniejszym ET albo dystanse, ale wtedy szpilki muszę zmieniać a chodzi mi o to żeby felgi krawędź samochodu była w linii z kołem, ewentualnie z minimalną różnicą i nie wychodząca za obrys.
Marek - 20 Paź 2009, 23:14
Cywile mają tak wysoko zadek niestety
bidżej - 21 Paź 2009, 08:30
BerciQ, zobacz u mnie w temacie co dały sprężyny bodajże z RSki - żadna gleba, po prostu auto przestało dupę wypinać. Dobrze, że niebieske eibachy już czekają na wiosnę
BerciQ - 21 Paź 2009, 15:31
bidżej, zobaczymy co to będzie najwyżej polecą inne sprezyny a te sprzedam
Peedro - 21 Paź 2009, 20:28
BerciQ napisał/a: | aa...w planach mam też felgi z tyłu z mniejszym ET albo dystanse, ale wtedy szpilki muszę zmieniać a chodzi mi o to żeby felgi krawędź samochodu była w linii z kołem, ewentualnie z minimalną różnicą i nie wychodząca za obrys. |
Odniechce ci się takich felg/dystansów jak zapakujesz 2 osoby do tyłu i ci będzie guma drzeć o rant błotnika na każdej hopce.
bidżej - 21 Paź 2009, 21:03
BerciQ, jakbyś sobie życzył, to na wiosnę RSy będę miał na zbyciu
BerciQ - 21 Paź 2009, 21:23
Peedro napisał/a: | BerciQ napisał/a: | aa...w planach mam też felgi z tyłu z mniejszym ET albo dystanse, ale wtedy szpilki muszę zmieniać a chodzi mi o to żeby felgi krawędź samochodu była w linii z kołem, ewentualnie z minimalną różnicą i nie wychodząca za obrys. |
Odniechce ci się takich felg/dystansów jak zapakujesz 2 osoby do tyłu i ci będzie guma drzeć o rant błotnika na każdej hopce. |
to może przynajmniej jakieś żeby chociaż troszkę je wysunąć.
bidżej napisał/a: | BerciQ, jakbyś sobie życzył, to na wiosnę RSy będę miał na zbyciu |
XRka - RS, wielkiej różnicy nie będzie w sprężynkach. Zobaczymy jak zapakuję z XR, najwyżej będę myśleć o jakiś -40 / -30 sprężynkach.
[ Dodano: Nie Sie 22, 2010 23:09 ]
Długo długo nic się nie pojawiało, a przy aucie lekkie zmiany były.
Na teraz zdjęcia po zmianie felg na AEZ Icon 5 (których już nie ma na aucie - są inne Fordowskie. Za niedługo będą zdjęcia)
Wsadzone hebelki z XRki i pomalowane na czarny mat, wsadzone tylne sprężyny z XRki, pomalowany błotnik w którym farba odpadała.
Na zdjęciu przodu widać brak znaczka - odpadł przy myciu Karcherem. Znaczek też już wymieniony
W planie jest usunięcie znaczka i napisów z tyłu na klapie.
[ Dodano: Nie Sie 22, 2010 23:14 ]
do autka trafił także centralny zamek z pilota - w najbliższej przyszłości połączy się z bagażnikiem. Centralny ma dodatkowy kanał
[ Dodano: Wto 28 Wrz, 2010 18:23 ]
kilka modyfikacji wizualnych:
przed :
po:
pupa też się zmieniła :
dla wyjaśnienia dla mniej spotrzegawczych - zniknął napis Fiesta i znaczek Ford'a
bidżej - 28 Wrz 2010, 19:16
coś podobna do fiesty Miłego się robi na szczęście jest 3d, więc będzie ładniejsza
BerciQ - 28 Wrz 2010, 19:27
chce też zmienić kierunkowskazy przód na pomarańczowe, ale najpierw musiałbym zobaczyć jak to się prezentuje przy ciemniejszych lampach. Bo białe kierunki teraz dziwnie wygladają. Ewentualnie trzeba je przyciemnić.
chyba, że ktoś ma jakieś takie foto? Srebrna Fiesta, pomaranczowe kierunki i przyciemnione lampki ?
Puff - 1 Paź 2010, 22:31
BerciQ napisał/a: | chyba, że ktoś ma jakieś takie foto? Srebrna Fiesta, pomaranczowe kierunki i przyciemnione lampki ? |
Numer masz - zgłoś się, to się "pofotoszopi".
BerciQ - 1 Paź 2010, 22:33
Pufcio napisał/a: | BerciQ napisał/a: | chyba, że ktoś ma jakieś takie foto? Srebrna Fiesta, pomaranczowe kierunki i przyciemnione lampki ? |
Numer masz - zgłoś się, to się "pofotoszopi". |
twoj numer ? to ci na maila wysle zdjecie to sie zfotoszpi
Bezimienny - 14 Paź 2010, 19:20
Miałeś nowe felgi pokazać, więc pokaż.
BerciQ - 15 Paź 2010, 14:28
Obiecane zdjęcia. Świeżutko po myjni
Peedro - 15 Paź 2010, 18:45
bardzio ładnie
Bezimienny - 15 Paź 2010, 19:47
Fajne te felgi nie jest to przypadkiem wzór z MK6?
Sztandi - 15 Paź 2010, 20:56
Ile to to ma cali bo wydają się ogromne Lotki xrkowej jeszcze brakuje
Bezimienny - 15 Paź 2010, 21:09
Wydaje mi sie że to 15", a co do lotki to warto wydać pare zł, efekt jest dużo lepszy, sam ostatnio nabyłem na forumie lotke, tylko czeka na słoneczny dzień na malowanie i założenie
BerciQ - 15 Paź 2010, 21:46
Bezimienny napisał/a: | Fajne te felgi nie jest to przypadkiem wzór z MK6? |
możliwe. Fakt, że są to ori Forda. Tylko, że mam jeden dekielek i 3 brakuje, dlatego nie ma założonych wcale. Z drugiej strony, w naszych pięknych, polskich realiach, te dekielki szybko by poszły z innym właścicielem.
Sztandi napisał/a: | Ile to to ma cali bo wydają się ogromne Lotki xrkowej jeszcze brakuje |
Bezimienny napisał/a: | Wydaje mi sie że to 15", a co do lotki to warto wydać pare zł, efekt jest dużo lepszy, sam ostatnio nabyłem na forumie lotke, tylko czeka na słoneczny dzień na malowanie i założenie |
to są Panowie 14" (słownie: czternaście cali ) Efekt, dzięki oponie.
Lotka trafi pewnie w przyszłym roku. Teraz leży i czeka inne serce (u Marka:) ) możliwe, że na przyszły weekend.
Bezimienny - 15 Paź 2010, 22:14
Jaki nowy silniczek? chyba jakiś ZETEC jak napisałeś w pierwszym poście tematu, tylko jaki?
BerciQ - 15 Paź 2010, 22:23
Ziuta 1.8 130KM
Sztandi - 15 Paź 2010, 22:26
No i prosze, wszyscy zdradzają te biedne HCS'y, oj nieładnie...
DemptD - 15 Paź 2010, 22:28
BerciQ, tylko pamiętaj, że na DTŚce lubią kręcić filmy
BerciQ - 15 Paź 2010, 22:39
DemptD napisał/a: | BerciQ, tylko pamiętaj, że na DTŚce lubią kręcić filmy |
to będę latać Katowicką Nie widziałem tam jeszcze kina objazdowego, ale CB zagości na stałe, a nie od święta
Puff - 15 Paź 2010, 22:41
To teraz nawet bez Lecha "będzie się działo"
BerciQ - 7 Lis 2010, 16:49
No i stało się.
Poniżej zdjęcia....
przemo_rsr - 7 Lis 2010, 16:59
moc moc moc,
Stunt_Man - 7 Lis 2010, 17:03
jedzie to?
BerciQ - 7 Lis 2010, 17:04
Stunt_Man napisał/a: | jedzie to? |
nawet
Ad@mus - 7 Lis 2010, 17:14
nawet nawet?? rwie ci pewno sandaly po przesiadce z hcs-a na zetec-a...
co z ta przeplywka?? pokaz wiecej
BerciQ - 7 Lis 2010, 21:19
czego wiecej ?
przeplywka do wymiany i świece do wymiany. Jeszcze musze czujnik ciśnienia oleju i uszczelke miski wymienic. No i wiadomo olej z filtrem.
DemptD - 19 Lis 2010, 16:05
dobra bo jeszcze nikt nie pytał, a pali to lacia?
BerciQ - 19 Lis 2010, 16:10
nie wiem....szkoda benzyny
Ad@mus - 19 Lis 2010, 18:32
dziam twoj dekiel tez do ladnych nie nalezy
ślask ostatni znow sie odradza w pretkie fiesciny
dziamdziam - 19 Lis 2010, 18:33
Ad@mus, chyba ci się dekle pomyliły
luk-90 - 19 Lis 2010, 18:44
wracając do tematu zostało Ci tylko zmienić podpis w profilu na 1.8
BerciQ - 19 Lis 2010, 18:49
dziamdziam, ja mowie 6.37 z 1.8. A Prędkość średnia 100-110 no i potem góry, Wisła, i w Bielsku też jeździłem jeszcze.
[ Dodano: Pią Lis 19, 2010 18:51 ]
luk-90 napisał/a: | wracając do tematu zostało Ci tylko zmienić podpis w profilu na 1.8 |
żal mi starego podpisu Dlatego dalej jest
kamilocha1 - 20 Lis 2010, 15:38
ja nie p-atrze ile pali bo mam na gaz biedaki ;D ale jak liczylem to tak srednio 10 litrów wychodzi ;D
aaa zaolzie niech wpada w niedziele do piekar na spota o 14 ;D
BerciQ - 7 Gru 2010, 18:09
Taki gadżet co by można w ciemnych miejscach znaleźć coś w bagażniku;
Przy okazji przeciągania kabelka zmieniłem przewody od kostki ISO do głośników z tyłu na grubsze. Wg. mnie dużo lepszy dźwięk w porównaniu do cieniutkich przewodów fabrycznych.
Co do oświetlenia to już przygotowane, tylko podłączyć i zamontować oświetlenie od spodu drzwi, aby przy wychodzeniu nie wdepnąć w gó.... błoto.
A bagażnik po zamknięciu klapy przestaje świecić.
Puff - 7 Gru 2010, 18:31
Mój patent Brawo
BerciQ - 7 Gru 2010, 22:14
Pufcio napisał/a: | Mój patent Brawo |
ale z tego co widziałem to Twój patent nie wyłącza się przy zamknięciu bagażnika
Puff - 7 Gru 2010, 23:05
BerciQ napisał/a: | ale z tego co widziałem to Twój patent nie wyłącza się przy zamknięciu bagażnika |
A to źle widziałeś
Wyłącza się sam, a dodatkowo mam przycisk, gdybym nie chciał tego zapalać - np. w środku dnia. No i całość jest da się demontować, bo jest spięta na wtyczce - tak na wypadek, jakby trzeba było wyciągnąć półkę
BerciQ - 7 Gru 2010, 23:09
Pufcio napisał/a: | No i całość jest da się demontować, bo jest spięta na wtyczce - tak na wypadek, jakby trzeba było wyciągnąć półkę |
to to mam tak samo też przewidziałem ewentualność przewiezienia czegoś co wymaga położenia foteli i wyciągnięcia półki
Puff - 8 Gru 2010, 13:15
BerciQ napisał/a: | to to mam tak samo też przewidziałem ewentualność przewiezienia czegoś co wymaga położenia foteli i wyciągnięcia półki |
Good Się chwali takie myślenie.
To może teraz podświetlana komora maski? Bo taki pomysł się na forum przewinął
CzaRmaX - 8 Gru 2010, 13:55
Pufcio napisał/a: | To może teraz podświetlana komora maski? Bo taki pomysł się na forum przewinął |
Plus silnik z plexi, podświetlany od tyłu na różowo i będzie gites majonez
Miły - 8 Gru 2010, 13:59
Pufcio napisał/a: | To może teraz podświetlana komora maski? |
umiejętnie i przemyślanie zrobione nie podchodziło by pod wieś tuning a w razie jakiejś awarii w trasie mogłoby pomóc...
CzaRmaX - 8 Gru 2010, 14:23
Miły napisał/a: | Pufcio napisał/a: | To może teraz podświetlana komora maski? |
umiejętnie i przemyślanie zrobione nie podchodziło by pod wieś tuning a w razie jakiejś awarii w trasie mogłoby pomóc... |
Pod warunkiem, że będzie noc albo wstawisz normalne żarówki bo w dzień diodowe świecidełka można sobie obetrzeć o kancik
Miły - 8 Gru 2010, 14:27
CzaRmaX napisał/a: | bo w dzień diodowe świecidełka można sobie obetrzeć o kancik |
w dzień to masz naturalne podświetlenie słońcem
CzaRmaX napisał/a: | Pod warunkiem, że będzie noc |
no o to mi chodziło...
CzaRmaX - 8 Gru 2010, 14:29
No z tym Miły masz rację, tylko że robienie w nocy to są na prawdę sytuację czysto awaryjne a i tak wtedy nie ma to jak normalna latarka bo takie oświetlenie zbytnio nic nie da.
Można je sobie zamontować czysto stylistycznie i raczej nic poza tym.
Miły - 8 Gru 2010, 14:32
ostatnio przeklinałem bo mi w trasie wieczorem poszła linka gazu a w latarce baterie akurat wysiadły... i po ciemku grzebałem...
poza tym latarkę w większości wypadków musisz trzymać, a niech ci będzie druga ręka potrzebna?
wiem, wiem, to są sytuacje czysto awaryjne, ale chłopaki i dziewczyny - jeździmy Fordami, więc awarie są codziennością ;3
CzaRmaX - 8 Gru 2010, 14:51
Miły wszyscy dobrze znamy co to koniec baterii w latarce czy to w samochodzie czy w domu. Sam dobrze wiesz, że takie oświetlenie będzie tak zamontowane, że raczej nic nam nie da ale jest to o tyle dobre rozwiązanie, że z powodu padniętej baterii w latarce będziemy je odrywać od miejsca gdzie przyczepiliśmy i łączyć z akumulatorem na kabelki i przyświecać sobie tam gdzie trzeba
Puff - 8 Gru 2010, 20:57
I pomyśleć, że ja to napisałem dla żartu...
Miły - 8 Gru 2010, 21:00
Pufcio napisał/a: | I pomyśleć, że ja to napisałem dla żartu... |
tak właśnie powstają najlepsze pomysły ;]
swoją drogą fajny patent z tą listwą w bagażniku... chyba takie coś u mnie też zawita ;]
Puff - 8 Gru 2010, 21:07
Miły napisał/a: | swoją drogą fajny patent z tą listwą w bagażniku... chyba takie coś u mnie też zawita ;] |
Im więcej, tym lepiej (to akurat serio )
U siebie mam metr (9W ciągnie, 120 diod), po podniesieniu klapy jest równolegle do podłogi. W nocy jasno jak w dzień
Sztandi - 10 Gru 2010, 23:00
Miły napisał/a: | jeździmy Fordami, więc awarie są codziennością ;3 |
No chyba u ciebie
BerciQ - 16 Lut 2011, 16:36 Temat postu: [MK3] Dzisiaj zanabyłem takie oto graciki.
z kanapą i boczkami. Jutro planuję montaż
- też cały komplecik. W piątek planuję zabrać się za montaż
przemo_rsr - 16 Lut 2011, 20:44
kolejne uszaty lądują w Fieście, elegancko
luk-90 - 16 Lut 2011, 20:46
ja mam okazje nabyc teraz recaro, tylko siana nie ma Tak bardzo ci wspomy brakuje??
BerciQ - 16 Lut 2011, 21:52
luk-90 napisał/a: | ja mam okazje nabyc teraz recaro, tylko siana nie ma Tak bardzo ci wspomy brakuje?? |
brakuje teraz przód jest cięży, a będzie guma szersza na lato A pozatym fajny bajer 2,75 obrotu koła kierownicy od lewej do prawej.
Bezimienny - 16 Lut 2011, 22:25
Oj wspoma wspaniała rzecz, ile ja sie czasem musze nakręcić w miejscu nawet nie ma co ruszać na gumie 175, ale za to jak wsiadam do auta ze wspomą to szarpie kierownicą jak głupi i chce wrócić do mojej kapryśnej fiestki
BerciQ - 16 Lut 2011, 22:27
Bezimienny napisał/a: | za to jak wsiadam do auta ze wspomą to szarpie kierownicą jak głupi i chce wrócić do mojej kapryśnej fiestki |
kwestia przyzwyczajenia. Ja to w robocie non stop praktycznie jeżdżę samochodami ze wspomaganiem, to po pracy wsiadając do Fiesty mam zonk bo cosik ciężkawo idzie
[ Dodano: Sro 16 Lut, 2011 22:28 ]
tak myślę, że montaż wspomagania to taka robota na kilka godzin chyba. Potem zbieżność jeszcze i jazda
kenczorf - 17 Lut 2011, 12:51
ile cie wyszedl caly komplecik? Sam o tym mysle bo ze spinka i stabem plus szeroki kapec oj to ciezko sie kreci...najgorzej jest jak chchesz szybko odkrecic w ciasnym miejscu.
BerciQ - 12 Mar 2011, 17:08
bez zdjęć więc musicie uwierzyć na słowo
do auta trafiła dolna rozpórka wahaczy. Różnica w prowadzeniu kolosalna. Nie sądziłem, że Fiestka może tak reagować na komunikaty z kierownicy.
Przedni stab leżu w garażu i czeka. Pozostaje zakup jeszcze tylnego
Pietrekk - 12 Mar 2011, 17:20
Daje, daje i to bardzo dużo Teraz by mi było ciężko bez niej jeździć
Peedro - 12 Mar 2011, 20:52
załóż staba, będzie jeszcze lepiej. Ja miałem staba i jak założyłem rozpórkę to już tak dużej różnicy nie odczułem, aczkolwiek auto zrobiło się sztywniejsze.
gniewny - 13 Mar 2011, 10:26
moze zejde z tematu,ale pisales o zbieznosci..w fiestach jak sie ustawia zbiezosc to tylko na przodzie,tak?;) czy tyl tez musi byc?
luk-90 - 13 Mar 2011, 13:03
z tyłu raczej nic nie ustawisz, bo tam jest wszystko na sztywno
BerciQ - 13 Mar 2011, 20:42
gniewny, geometrie z tyłu ustawisz na zawiasie wielowahaczowym. Na belce nie masz zbytnio co regulować.
Bezimienny - 13 Mar 2011, 20:47
Chyba że sie mocno młotem pierdyknie, ale naprawde mocno
gniewny - 13 Mar 2011, 20:50
aaa,czyli wymieniajac koncowki drazkow i sworznie ustawiam tylko przod;) dzieki;)
BerciQ - 13 Mar 2011, 21:18
gniewny napisał/a: | aaa,czyli wymieniajac koncowki drazkow i sworznie ustawiam tylko przod;) dzieki;) |
po sworzniach nie trzeba. Po tulejach wahaczy też nie trzeba, bo one wchodzą "na sztywno" w swoje miejsce
po końcówkach, drążkach ustawiasz zbierzność, bo mozesz rozregulować na gwińcie
gniewny - 13 Mar 2011, 23:49
niee, ale moze to byc jakos polaczone, choc w to watpie
boo np kumpel w civiku jak robil koncowki drazkow to tez musial robic i musial robic przod i tyl bo polaczone...ale to w koncu civic
BerciQ - 14 Mar 2011, 08:40
gniewny napisał/a: | niee, ale moze to byc jakos polaczone, choc w to watpie
boo np kumpel w civiku jak robil koncowki drazkow to tez musial robic i musial robic przod i tyl bo polaczone...ale to w koncu civic |
bo Civic ma wielowahaczowe z tyłu jak się nie mylę. I wtedy nie robił zbierzności a pełną geometrię
BerciQ - 29 Sie 2011, 17:32
Tak cicho ostatnimi miesiącami, ale:
1) jest mało czasu
2) w garażu leżą dokładki pod zderzaki ZENDERa, czekają na malowanie i na montaż
3) przed dokładkami czeka tylny pas na zabezpieczenie
4) ostatnio się zastanawiam, bo nie wiem jak by to wyglądało, ale pierdyknąć sobie czarną maskę na srebrnej Fieście. Może który to potrafi zwizualizować
Stunt_Man - 29 Sie 2011, 17:34
BerciQ napisał/a: | ostatnio się zastanawiam, bo nie wiem jak by to wyglądało, ale pierdyknąć sobie czarną maskę na srebrnej Fieście |
nie rób tego... to takie "sportowe" jest
Peedro - 29 Sie 2011, 19:07
jak te zendery wyglądają?
BerciQ - 29 Sie 2011, 22:20
Peedro napisał/a: | jak te zendery wyglądają? |
Przednia dokładka to wersja pługowa.
Taka jak tu z forum jeden użytkownik kupił Fiestę. Zdjęcie zapożyczone z jego tematu
BerciQ - 19 Wrz 2011, 11:53
dokładki idą na handel- brak czasu i potrzeba gotówki. Założony odpowiedni temat na giełdzie.
BerciQ - 20 Lut 2012, 21:48
Z mojej strony koniec z modzeniem, bo auto zostało sprzedane.
kamilocha1 - 21 Lut 2012, 21:44
zostaje na slasku?
DemptD - 21 Lut 2012, 21:47
TAK!!
bidżej - 21 Lut 2012, 22:00
DemptD, a Ty co się cieszysz? przesiadasz się wreszcie z HCSa na cywilizację?
DemptD - 21 Lut 2012, 22:15
a na grzyba mi zgnity trup? moja nie jest zgnita i się toczy wystarcza
BerciQ - 21 Lut 2012, 22:18
DemptD napisał/a: | a na grzyba mi zgnity trup? moja nie jest zgnita i się toczy wystarcza |
tylko nie trup !!!!!!!!!!!!
Pietrekk - 21 Lut 2012, 22:20
Nie on Ale kolejny się nawrócił
Peedro - 21 Lut 2012, 22:23
DemptD napisał/a: | i się toczy |
Wydaje ci się, to jest złudzenie, wszystko dzięki grawitacji
Ad@mus - 21 Lut 2012, 22:35
Bit1 ja wziol??
BerciQ - 21 Lut 2012, 22:36
Ad@mus napisał/a: | Bit1 ja wziol?? |
tak
Fordon - 22 Lut 2012, 00:26
I bardzo dobrze, bo to wdzieczne auta, o ile sie o nie dba... a BIT1 jest juz weteranem klubowym...
Bit1 - 22 Lut 2012, 21:30
Hehe no to będzie moja 3 fiestka już
choć serce mi się kraja jak pomyślę, że będę musiał sprzedać niebieską która już ze mną jest 6 lat no,ale cóż przyszedł czas na coś szybkoprętkiego;p
Bezimienny - 22 Lut 2012, 21:40
Przekładkę silników mógł byś zrobić
Bit1 - 22 Lut 2012, 22:12
Bezimienny napisał/a: | Przekładkę silników mógł byś zrobić |
Akurat w niebieskiej blacha to słaby punkt bo ona bita i z przodu i z tyłu i z czasem wyszły te naprężenia na budzie;/
Ale już nie spamujmy w temacie Berciqa
DemptD - 28 Lip 2014, 08:37
to jeszcze jeździ
BerciQ - 28 Lip 2014, 08:54
Zrobione po fachowemu
Bit1 - 17 Kwi 2015, 20:39
Po 3 latach znów na sprzedaż:
http://olx.pl/oferta/ford...D5-ID9OaJ3.html
|
|