|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Skaczący wskaźnik paliwa
Slawekkkk89 - 12 Paź 2009, 16:13 Temat postu: [MK3] Skaczący wskaźnik paliwa Witam wszystkich:) mam problem a mianowicie gdy jadę to czasami świruje mi wskazówka paliwa, np jak delikatnie przyspieszam albo jak jadę na prostej drodze ze stałą prędkością, wie ktoś czemu się tak dzieje?? czy to będzie walnięty pływak??
Pzdr.
elmek13 - 12 Paź 2009, 16:18
Pływak też, ale te auta tak mają. Przyzwyczaj się.
Slawekkkk89 - 12 Paź 2009, 16:23
wiem ze ten typ tak ma ale nigdy nie było tak żeby na prostej drodze tak sobie skakały, zawsze mi skakało jak przyspieszałem zwalniałem albo jak jechałem po górkę lub z.
SebeG - 12 Paź 2009, 16:27
Mi wariował jak miałem luźny kabelek pod kanapą. Dokręciłem i mam spokój.
Slawekkkk89 - 12 Paź 2009, 16:28
Tzn skacze zawsze, ale teraz jakby wibruje, czyli jest szybka częstotliwość spadania i podnoszenia się poziomu paliwa
[ Dodano: Pon Paź 12, 2009 16:29 ]
ooo:-) trzeba sprawdzić:) dzięki:)
Pzdr.
Brytan_PL - 12 Paź 2009, 17:27
A ja bym proponował tankować lepsze paliwo
Odnotowałem, że jak tankuje na shellu, który w mojej okolicy ma chyba najlepsze paliwo, to wskaźnik poziomu paliwa nie szaleje tak bardzo (na bardzo wyboistej drodze się przemiesci).
A jak zatankowałem na stacji Skiergas, to była masakra... mały dołek ,przyspieszenie, hamowanie i wkazówka latała jak chciała.
Wnioskuje, że zależy to od gęstości paliwa. Skier gas ma chugowe paliwo. Sprawdzałem jak długo jeżdze na skiergazie i na shellu. (dodam ,że na shellu 95 jeździłem dłużej niż 98 ze Skiergazu)
Roman Hanc - 12 Paź 2009, 18:30
Witam
U mnie jak skręcam w lewo to leci w dół a jak w prawo to rośnie. Gdybym jeździł w kółko w prawo to zawsze mam prawie pełny zbiornik .
puan - 12 Paź 2009, 21:54
miałem te same objawy. Wymieniłem pompkę w baku na inną i jest ok. Wskazówka nie lata. A apropo paliwa... Ja na 95 ze shella jeżdżę dłużej niż na 98 z bp...
|
|