Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Odkrylem ze mam ABS w 1.8 D

wintersports14 - 11 Paź 2009, 23:20
Temat postu: [MK3] Odkrylem ze mam ABS w 1.8 D
odkrylem ze mam abs w 18 d fiesta mk3. calkiem przypadkowo bo niedawno ja kupilem i nawet przez glowe mi ni eprzyszlo ze moze meic abs.... poduszk ei wspom ma ale ze abs..
przejrzalem jednen z poratli ogloszeniowych i diesle i jakos nie zauwazylem zeby ktos w ospisi emial abs. wiec szly jednak diesle z abs w fiestach mk3?

Kod:
Za kolejny nieotagowany temat będzie ostrzeżenie.
- trzeci

anjko - 11 Paź 2009, 23:23

Szły ja miałem diesla 91rok z SCS-em (abs)
Marcinowaty - 12 Paź 2009, 09:07

No to wyrazy współczucia :|
mechcom - 12 Paź 2009, 09:42

ten cały abs w Fiestach na te paski jest zajebist* :rotfl:

wintersports14 napisał/a:
odkrylem ze mam abs

taa moze masz cały mechanizm a pasków nie gy

Brytan_PL - 12 Paź 2009, 10:50

Ja odkryłem, że mam abs dzięki kontrolce :P Bo jak wrzucam wsteczny i jadę w tył, to niby ma jakiś błąd i się świeci ta żółta kontrolka od poślizgu :P
A tu się zgodzą z kolegą, że system pasków jest cool :P do tej pory nie moge rozkminić jak to działa. Najlepszy jest czujnik, który jest kawałkiem jakiejś blaszki o nieznanym działaniu :P (po jego wyjęciu cały czas się świeci kontrolka i przy próbnym hamowaniu na piachu faktycznie abs nie działa)

Fiesta ma mroczne tajemnice :P ja do tej pory nie wynalazłem info o fieście na monowtrysku z '89 jak moja :P

JoeMix - 13 Paź 2009, 10:06

Nie piszcie że fiesta mk3 ma abs bo to trochę krzywdzące, ma SCS który jest lepszy od ABSu (takiego na poziomie technologicznym SCSu, nie mówię o współczesnym) ale się nie przyjął i nie rozwinął tak jak ABS.
bydle - 13 Paź 2009, 10:12

Ja tez mialem ten SCS ale niestety te paski zebate byly juz popekane wiec teraz mam bez SCSu :-)
Mozna takie paski dostac? Warto to w ogole uruchamiac? Bo wkurza mnie ta kontrolka od zerwanych paskow i nie wiem czy odlaczyc w cholere czy co...