|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Brak ogrzewania - 1.3
woocash2 - 10 Paź 2009, 18:31 Temat postu: [MK4] Brak ogrzewania - 1.3 Witam wszystkich,
ostatnio wystąpił problem w mojej fieście - mianowicie, mimo ustawienia pokrętła ogrzewania na ciepłe powietrze - nie było go. Czy możecie podpowiedzieć, co mogło się stać, czy to może elektronika, elektrozawór się zaciął?
Z góry dziękuję za podpowiedzi, rady i sugestie.
Pozdrawiam
karolusms - 10 Paź 2009, 18:42
sam sobie odpowiedziales: woocash2 napisał/a: | elektrozawór się zaciął? | .... najpierw popatrz i pogrzeb a potem pisz na forum .....
zimzia - 22 Paź 2009, 15:44
Podepnę się,ale mam troszku iny problem
Jadę sobie dzisiaj cieplutko wiec ogrzewanie wyłączone czyli na 0 a pokrętło temperatury ustawione na max w polu czerwonym nie zwracałem na to uwagi wyłączone to wyłączone a tu po chwili taki gorąc przykładam rękę do nawiewu i coś tam dmucha ciepłym czy to normalne ???
Marcin - 22 Paź 2009, 15:50
zimzia napisał/a: | ogrzewanie wyłączone czyli na 0 a pokrętło temperatury ustawione na max w polu czerwonym nie zwracałem na to uwagi wyłączone to wyłączone a tu po chwili taki gorąc przykładam rękę do nawiewu i coś tam dmucha ciepłym |
lol jak nastawiles na ciepło to co się dziwisz ze leciało ciepłe? jak wyłączysz wentylator to nie znaczy że nie będzie grzało, jak się toczysz to zawsze pęd powietrza powoduje że troche go leci przez kratki.
zimzia - 22 Paź 2009, 16:18
właśnie tak mi się wydawało ale nie bylem pewien
JoeMix - 22 Paź 2009, 21:05
zimzia napisał/a: | Jadę sobie dzisiaj cieplutko wiec ogrzewanie wyłączone czyli na 0 a pokrętło temperatury ustawione na max w polu czerwonym nie zwracałem na to uwagi wyłączone to wyłączone a tu po chwili taki gorąc przykładam rękę do nawiewu i coś tam dmucha ciepłym czy to normalne ??? | Normalne,,, pokrętło nawiewu 0-1-2-3-4 to jedna sprawa - wymusza ruch powietrza w kanałach za pomocą wiatraka, a pokrętło niebieskie-czerwone, czyli zimno-ciepło, włącza i wyłącza nagrzewnice - jedno niezależne całkiem od drugiego, więc skoro grzanie miałeś włączone to wpadające do środka powietrze ogrzewało się od nagrzewnicy i z kratek leciało ciepłe,,, podczas jazy - norma, jak auto stoi to tez potrafi dmuchać pomimo nawiewu ostawionego na 0 jeśli na auto wieje wiatr.
FiFi 97' 1.3EFi - 10 Maj 2010, 09:57 Temat postu: Brak ciepłego powietrza... Cześć. Miło mi, że od dziś jestem w grupie użytkowników forum Fiesty...
Jestem kompletnym laikiem moto, więc pozwolę wtrącić się do wątku, który dotyczy także naszej Fiestki.
Nie mam ogrzewania, odkręciłem panel, w którym jest płytka z potencjometrem ciepło/zimno ale co dalej? Szukać po kabelku do nagrzewnicy, czy jest to jakieś sterowanie elektroniczne przepustnicy?
Hilfe- niedługo zima...
Pozdrawiam
Marcin - 10 Maj 2010, 13:14
FiFi 97' 1.3EFi napisał/a: | Nie mam ogrzewania, odkręciłem panel, w którym jest płytka z potencjometrem ciepło/zimno ale co dalej? Szukać po kabelku do nagrzewnicy, czy jest to jakieś sterowanie elektroniczne przepustnicy? |
szukaj a znajdziesz... jest o tym faq
MARIUSZ.B - 10 Maj 2010, 22:48
FiFi 97' 1.3EFi napisał/a: | Hilfe- niedługo zima... |
O kurna :yyy: :yyy: :yyy: a ja czekam na lato
http://www.fiestaklubpols...5a0fe98337f4426
|
|