|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Woda pod wycieraczką pasażera
AeSeF - 8 Paź 2009, 21:47 Temat postu: [MK4] Woda pod wycieraczką pasażera Witam, wiem że temat był wałkowany n-razy ale jakoś nie zbyt znalazłem odpowiedź. Po umyciu mojej fofi pod wycieraczką pasażera zrobiło się małe akwarium . Byłem z tym u mechanika i szpeca od autoszyb obaj stwierdzili że w szyberdachu nie ma kanalików [wtf ?] nie zbyt wiem gdzie mam szukać dziury w całym. Prosiłbym o jakieś sugestie zanim zgnilizna mnie dopadnie
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 22:05
A5F napisał/a: | Witam, wiem że temat był wałkowany n-razy ale jakoś nie zbyt znalazłem odpowiedź |
No właśnie i co po raz kolejny jeszcze raz to samo, dokładnej odpowiedzi nie znajdziesz tutaj co najwyżej podpowiedz. Póki sam nie zdiagnozujesz problemu nikt Ci nie napisze dokładnie skąd Ci cieknie. Poczytaj i bierz się za łatanie dziury
http://www.fiestaklubpols...t=20253&start=0
andrzej.p - 8 Paź 2009, 22:14
MARIUSZ.B napisał/a: | A5F napisał/a: | Witam, wiem że temat był wałkowany n-razy ale jakoś nie zbyt znalazłem odpowiedź |
No właśnie i co po raz kolejny jeszcze raz to samo, dokładnej odpowiedzi nie znajdziesz tutaj co najwyżej podpowiedz. Póki sam nie zdiagnozujesz problemu nikt Ci nie napisze dokładnie skąd Ci cieknie. Poczytaj i bierz się za łatanie dziury
http://www.fiestaklubpols...t=20253&start=0 |
Mam nieco inny problem z wodą. Niestety zbiera się ona w bagażniku. Czy jest to wina uszczelki tylnej szyby, czy też uszczelki zamka lub wycieraczki, sam już nie wiem??? Co Wy na to??
kaczoro - 8 Paź 2009, 22:23
Prosta sprawa...złóż tylną kanapę, wyjmij półkę, wejdź do auta, a z zewnątrz niech ktoś polewa wodą auto Na 100% zobaczysz gdzie cieknie Bo inaczej to można sobie gdybać...
Pozdrawiam.
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 22:25
Ludzie to temat rzeka
Jak miałem mk3 to ciekło mi przez uszczelkę tylnej szyby. andrzej.p, skąd ja mogę widzieć gdzie Tobie cieknie. Wejdź do bagażnika a ktoś niech leje wodę z węża albo wiadra i tak dojdziesz skąd masz wodę. Zgodzisz się ze mną ?
Pomysłów skąd bierze się woda w fieście jest tyle co ich właścicieli. Więc poczytajcie tematy które już napisano i sami sprawdźcie gdzie leci.
Powodzenia.
AeSeF - 8 Paź 2009, 22:58
Jakoś polewałem wodą i kicha, z innych tematów też nie znalazłem odpowiedzi. MARIUSZ.B, wiem że był i o tym napisałem nie musisz mi tego drugi raz uświadamiać, ale nie wiem czy zauważyłeś że napisałem tez ze w innych tematach nie znalazłem rozwiązania więc może tu ktoś podsunie pomysł.
hubi_2006 - 8 Paź 2009, 23:02
A5F napisał/a: | Jakoś polewałem się wodą | nie masz polewać siebie tylko fieste, a ktoś inny niech siedzi w bagażniku i szuka przecieku
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:06
hubi_2006 napisał/a: | A5F napisał/a: | Jakoś polewałem się wodą | nie masz polewać siebie tylko fieste, a ktoś inny niech siedzi w bagażniku i szuka przecieku |
Literówka juz poprawione. Btw, tak ważna że trzebabyło nabić "pomocnego" posta i zacytwać thx.
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 23:06
Może przez uszczelkę szyby leci, może przez uszczelkę bagażnika, może masz dziurę w dnie bagażnika a może rozlała Ci się bańka z płynem do spryskiwacza. Kurcze nie wiem ma ktoś jeszcze jakieś pomysły
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:07
MARIUSZ.B napisał/a: | Może przez uszczelkę szyby leci, może przez uszczelkę bagażnika, może masz dziurę w dnie bagażnika a może rozlała Ci się bańka z płynem do spryskiwacza. Kurcze nie wiem ma ktoś jeszcze jakieś pomysły |
Jak masz być tak pomocny i ironiczny lepiej żebyś milczał.
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 23:10
A5F napisał/a: | Jak masz być tak pomocny i ironiczny lepiej żebyś milczał. | Chcę być pomocny wymieniłem wszystkie możliwości dostania się wody do bagażnika które przyszły mi do głowy, nie wiem kolego o co Ci chodzi
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:12
MARIUSZ.B napisał/a: | A5F napisał/a: | Jak masz być tak pomocny i ironiczny lepiej żebyś milczał. | Chcę być pomocny wymieniłem wszystkie możliwości dostania się wody do bagażnika które przyszły mi do głowy, nie wiem kolego o co Ci chodzi |
To jakbyś jeszcze nauczył się czytać temat to zobaczysz ze nie chodzi o bagażnik.
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 23:18
A5F napisał/a: | jakbyś jeszcze nauczył się czytać temat to zobaczysz ze nie chodzi o bagażnik. |
Najmocniej przepraszam pomyliłem Cię z tym drugim biszkoptem (to jemu leje się w do bagażnika). Tobie też wymienić wszystkie możliwości wlewania się wody do kabiny
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:21
MARIUSZ.B napisał/a: | A5F napisał/a: | jakbyś jeszcze nauczył się czytać temat to zobaczysz ze nie chodzi o bagażnik. |
Najmocniej przepraszam pomyliłem Cię z tym drugim biszkoptem (to jemu leje się w do bagażnika). Tobie też wymienić wszystkie możliwości wlewania się wody do kabiny |
Raz jeszcze. Daj sobie siana, bo jesteś nudny i prezentujesz poziom 10 latka.
a jak chciałeś być pomocny to jako klubowicz wyszedłes na kretyna.
MARIUSZ.B - 8 Paź 2009, 23:33
A5F napisał/a: | Raz jeszcze. Daj sobie siana, bo jesteś nudny i prezentujesz poziom 10 latka.
a jak chciałeś być pomocny to jako klubowicz wyszedłes na kretyna. |
Widać, że sam pasiesz się sianem, jeszcze nie wyszedłem bo nadal tu jestem.
Widać że nie doceniłeś tego iż w pierwszym poście wskazałem Ci temat w którym chyba wszystko jest już wyjaśnione. No cóż, szkoda było mojej klawiatury na pomoc Tobie. Obyś Ty nie został klubowiczem bo poziom który reprezentujesz jest niższy niż 10 latka a dla takich nie ma tu miejsca. Przykre ale prawdziwe :1xf:
Tyle z mojej strony, powodzenia.
arecki - 8 Paź 2009, 23:35
A5F, poczytaj na spokojnie o tym bo było już sporo o tym...sam to miałem...najprędzej uszczelka...albo przez obudowę filtra kabinowego się dostaje (jak u mnie)
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:38
MARIUSZ.B napisał/a: | A5F napisał/a: | Raz jeszcze. Daj sobie siana, bo jesteś nudny i prezentujesz poziom 10 latka.
a jak chciałeś być pomocny to jako klubowicz wyszedłes na kretyna. |
Widać, że sam pasiesz się sianem, jeszcze nie wyszedłem bo nadal tu jestem.
Widać że nie doceniłeś tego iż w pierwszym poście wskazałem Ci temat w którym chyba wszystko jest już wyjaśnione. No cóż, szkoda było mojej klawiatury na pomoc Tobie. Obyś Ty nie został klubowiczem bo poziom który reprezentujesz jest niższy niż 10 latka a dla takich nie ma tu miejsca. Przykre ale prawdziwe :1xf:
Tyle z mojej strony, powodzenia. |
I kolejny raz uswiadomie ci twoj brak umiejetnosci czytania za zrozumieniem. Skoro napisalem ze wiem ze powtarzam temat to jasno znaczy ze w poprzednich NIE znalazłem rozwiązania problemu stąd prośba o nowe wskazówki gdzie szukać. A skoro Ty jako klubowicz się błaźnisz i sugerujesz płyn od spryskiwaczy albo nazywasz kogoś biszkoptem to daruj, ale z klubowicza to masz tytuł i nic poza tym. Jak tak bardzo chciałeś pomóc to trzeba było nie pisać nic skoro nie masz pomysłu.
arecki napisał/a: | A5F, poczytaj na spokojnie o tym bo było już sporo o tym...sam to miałem...najprędzej uszczelka...albo przez obudowę filtra kabinowego się dostaje (jak u mnie) |
Widzisz Mariusz, są ludzie którzy nie mają "ego klubowicza" i nie są pro elo elo jak Ty i nie nazwą człowieka biszkoptem. Thx Arecki, opisz tylko jakbyś mógł ciut dokładniej z tym filtrem kabinowym [gdzie to jest ]
arecki - 8 Paź 2009, 23:44
otwórz maskę, po lewej stronie pod podszybiem będziesz miał obudowę filtra kabinowego...u mnie było źle dokręcone i woda sie dostawała...
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:50
arecki napisał/a: | otwórz maskę, po lewej stronie pod podszybiem będziesz miał obudowę filtra kabinowego...u mnie było źle dokręcone i woda sie dostawała... |
Już wiem o co biega jutro się tam zerknie, choć wiem że ta usterka nie jest od tygodnia czy dwóch, dzisiaj wyszarpałem tyle ile się dało zgnitego materiału [guma + coś ] , który jak mniemam słuzy za wytłumienie. Co ciekawe dostrzegłem też że woda jakby dostawała się od strony koła a nie szyby , bo tam było najbardziej zgnite i przemoknięte.
arecki - 8 Paź 2009, 23:51
A5F napisał/a: | Co ciekawe dostrzegłem też że woda jakby dostawała się od strony koła a nie szyby |
wybebesz wszystko to zobaczysz skąd cieknie...
AeSeF - 8 Paź 2009, 23:54
arecki napisał/a: | A5F napisał/a: | Co ciekawe dostrzegłem też że woda jakby dostawała się od strony koła a nie szyby |
wybebesz wszystko to zobaczysz skąd cieknie... |
tyle ile się dało tyle wyszło i tak musiałem to wycinac nożykiem tdo tapet, ale wiem jedno - kupiłem 3 wunder baumy i ambipura bo juz kiedys poczułem dziwny zapach w aucie a teraz chociaż znam jego źródło
Marcin - 9 Paź 2009, 09:53
znowu wspaniały temat, bo owner ma za mało chęci żeby samemu sprawdzić gdzie mu leci bo przecież najlepsze wróżki są na forum to jest mój offtop, bo mi się tak zachciało z rana
AeSeF - 9 Paź 2009, 14:03
Marcin napisał/a: | :rotfl: znowu wspaniały temat, bo owner ma za mało chęci żeby samemu sprawdzić gdzie mu leci bo przecież najlepsze wróżki są na forum to jest mój offtop, bo mi się tak zachciało z rana |
Owner sprawdzał tylko skończyły mu się pomysły.
|
|