|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Różnice rs1600i i xr2i 1.6 8V
Marek - 5 Paź 2009, 21:48 Temat postu: Różnice rs1600i i xr2i 1.6 8V Jakie są różnice pomiędzy tymi silnikami poza wtryskiem? chodzi mi o to czy były np inne wałki, wiem że wydech jest 4-2-1 warto zakładać ten wydech do silnika z xrki? Dostałem calutki silnik z rs1600i i zastanawiam się co z nim zrobić dalej.
PumaRST - 5 Paź 2009, 21:51
wydech, oraz mechaniczna regulacja zaworów, reszta to juz kwestia paliwa, ja bym kolektor zakładał, mechanike juz nie koniecznie, choc mozna jesli jest w dobrym stanie
Marek - 5 Paź 2009, 21:57
Jeszcze nie rozebralem tego silnika, dopiero go zwiozlem do domu i stoi w bagazniku wiec nie wiem jak tam mechaniki wygladaja.
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 23:12 ]
tak się zastanawiam czy by go nie wyremontować jeśli jest w zlej kondycji i nie posadzić na gaźnikach, pytaniem jest jakich gaźnikach, ktoś coś podpowie? motocyklowe (do takich mam dostęp) czy szukać czegos samochodowego ? Efekt chyba byłby na + :p
Peedro - 6 Paź 2009, 20:11
co do samochodowych to poziome dellorto, bo do tego z tego ci wiem był specjalny kolektor dolotowy i nawet chyba Perana z Capri.pl takie coś sprzedawał. Chociaż gaźniki motocyklowe też powinny dać rade, ale ciekaw jestem jak z wyregulowaniem tego
|
|