Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Przerywa kedy jest zimny

olo_2026 - 5 Paź 2009, 21:26
Temat postu: [MK3] Przerywa kedy jest zimny
Może ktoś mi pomoże. Mam fieste mk3 z silnikiem 1.8 16v 105 km od jakiegoś czasu mam z nią problem, gdy zapalam ją na zimnym silniku przerywa , szarpie i nie chce wkręcać się na obroty łapie turbo dziure i szczela w tłumik. Ale jak się zagrzeje wcale nie jest lepiej może i nie przerywa lecz nie zbiera się jak kiedyś. Wymieniłem już filtr powietrza świece przewody i nic nie pomaga. CO MAM ZROBIĆ :sad:
qbus - 6 Paź 2009, 20:37

No właśnie mam to samo jutro zakładam nowe kable z motorcrafta ale jak widze chyba nie wiele pomogą u mnie jeszcze jest jeszcze środkowy tłumik do wymiany w czwartek będę go wymieniał, mój mechanik coś marudził ze to może być lambda ale zeby poczekać co bedzie na nowym tłumiku.
olo_2026 - 6 Paź 2009, 21:54

to mamy oboje problem
bidżej - 6 Paź 2009, 21:55

olo_2026, zmajstruj tester i wio - samodiagnostyka.
qbus - 8 Paź 2009, 18:17

NO u mnie sie poprawiło i to znacznie. Wczoraj przyszły kable z motorcrafta założyłem i lekka poprawa była ale dalej zamulało. Dziś wymieniłem tłumik środkowy na Ferosa bo stary był już hmmm no dobra nie było go już w ogóle :hahaha: i stwierdzam że mój nadworny mechanik miał racje że jednak ten tłumik powodował głupienie lambdy w etapie dogrzewania kata, bo jak kat sie zagrzał to potem było lepiej. Teraz autko śmiga bardzo ładnie poczekam jeszcze na zimniejsze temperatury bo teraz się ciepło zrobiło.