|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Poduszki czy przeguby?
Łukaszq - 5 Paź 2009, 17:31 Temat postu: [MK3] Poduszki czy przeguby? Witam mam taki problem z moja fiesta iz, gdy dodaje gazu czy tez odejmuje to wydaje mi sie tak jakby przesuwał sie silnik bo całym autem szarpnie tak samo jak szybko puszczam sprzęgło jeżeli zrobi sie to spokojnie powoli spuści z gazu powoli sprzęgło to jest ok a jak "normalnie" tak jak w innych autach robię to szarpie tak jakby silnik sie przesuwał do przodu i zaraz wracał wie ktoś może jaka może być tego przyczyna ??
Kod: | Na przyszłość proszę pamiętać
o tagowaniu tematów.
- trzeci |
mobil1 - 5 Paź 2009, 19:39
najprawdopodobniej to przeguby bo mam taki sam objaw i niestety mam przegub do wymiany tylko ze na razie nie ma za co wymienić $
bidżej - 5 Paź 2009, 19:55
skoro silnik się rzuca to pewnie poduszka. weź drugą osobę, posadź ją za kółkiem - niech zaciągnie ręczny i próbuje ruszyć. w tym czasie patrz co się dzieje pod maską.
JoeMix - 5 Paź 2009, 19:55
Podnieś maskę ( przez szczelinę będziesz widział silnik) i się przejedź po parkingu i będziesz widział jak się rzuca pod maską (lub nie), przeguby dają znać na zakrętach - klekoczą.
Łukaszq - 6 Paź 2009, 15:38
słychać stukniecie przy skręcaniu ale to nie za każdym razem np jak stoję w miejscu i jak szybko ruszam kierownica na boki to słychać tak jakby młotkiem uderzać
jackrzec - 6 Paź 2009, 19:37
Poduszki na 99% i to zapewne obie (przednia i tylna). Przeguby dały by Ci znać głównie podczas jazdy i to im szybciej jedziesz tym bardziej. W tamtym roku w drodze na zlot w poznaniu padł mi przegub, a podczas jazdy przy 130 myślałem że mi się tarcza wykrzywiła i stąd bicie na kierze...
Łukaszq - 6 Paź 2009, 22:24
jakies 3 tyg temu wymienilem tylnia poduszke a przednia wydawala sie okej , a na kierownicy czuc lekkie drzenie ale to raczej przez polskie drogi "nierownosci"
|
|