Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Problem z odpalaniem i obrotami

gorek - 5 Paź 2009, 12:17
Temat postu: [MK3] Problem z odpalaniem i obrotami
Witam moj problem polega na tym ze czasami odpali bez zarzutu a zdarzy mu sie ze nie potrafi odpalic tak jakby nie umial zalapac jak juz zalapie to z gazem bo inaczej zgasnie.Potem obroty sa wporzadku ale przy jezdzie tak nim szarpnie czasami i jak sie dojezdza do skrzyzowania przy redukcji gasnie.prosze o jakies porady co moze byc przyczyna takich zachowan mojej fiestki.

Kod:
Proszę pamiętać o prawidłowym
tagowaniu tematów.
- trzeci

bidżej - 5 Paź 2009, 15:24

moja porada: użyć szukajki :yyy:
gorek - 6 Paź 2009, 11:59

Bardzo wyczerpujaca odpowiedz .Jak sie juz chcesz sie wypowiedziec to napisz cos mądrego.Szukałem na szukaj.Kable mam nowe ,filtr tez,cpp kiedys wymienialem wiec taka sugestia co jeszcze mozna sprawdzic moze swieczki.Dziwne zachowania ma ta moja fiestka.
bidżej - 6 Paź 2009, 12:01

taa, a o krokowym nigdzie ani wzmianki nie było?
gorek - 6 Paź 2009, 12:08

Kiedys mi calkowicie gasł i doszłem ze to cpp a krokowca tez rozbieralem i raczej blaszki miał wporzadku a co jeszcze moze w nim byc zepsute
Miły - 6 Paź 2009, 12:10

gorek napisał/a:
cpp kiedys wymienialem

ja też kiedyś coś wymieniałem... jakieś 15 lat temu...

napisz dokładniej kiedy... bo jeśli wymieniłeś ccp na jakiś szajs to w 1 dzień ci się rozwali...

gorek - 6 Paź 2009, 12:15

Przemierze go jeszcze miernikiem w wolnej chwili.W tamtym roku uzywany byc moze on co pier.... ale na cieplym silniku jest ok ino na zimnym stwarza ze czasami trudno go odpalic a jak juz to szarpie buda ,gazu dodam obroty ok jade 10 metrów ciul zgasnie wlasnie to mnie zastanawia
cypis290 - 7 Paź 2009, 18:10

Mam to samo co Ty, wypnij ccp u mnie się poprawiło, co z tego jak spalanie powyżej 9l E95 cały czas. CCP próbowałem czyścić według instrukcji, bez widocznego rezultatu, chociaż czujnik nawet przed czyszczeniem nie miał widocznych przerw.