|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Demontaż skrzyni biegów
Qba1983 - 4 Paź 2009, 17:41 Temat postu: [MK4] Demontaż skrzyni biegów Witam,
może temat już gdzieś był, ale nie udało mi się nic znaleźć.
Czy chcąc zdemontować skrzynię biegów w mk4 1.25 zetec trzeba wyciągnąć silnik? Ewentualnie co robić po kolei chcąc zdemontować ową skrzynię?
karolusms - 4 Paź 2009, 22:10
chyba bez wyciagania silnika da rade to zrobic....ale kupa zabawy z tym..i przydalby sie kanal albo znajomy kolega ktory ma taki duuzy podnosnik.....a tak to trzeba polosie wyciagnac, ciegna od drazka odlaczyc, odkrecic od silnika, odpiac ewentualne dodatkowe przewody......latwiej chyba by bylo wyciagnac caly silnik
Qba1983 - 4 Paź 2009, 22:22
Przecież i tak trzeba cięgna odłączyć, wyciągnąć półosie itp, żeby wyjąć silnik
karolusms - 5 Paź 2009, 13:54
no tak....ale jak nei wyciagniesz silnika ze skrzynia to bedziesz mial troche akrobacji zeby ja spod auta wydostac a potem spowrotem ja tam umiescic
Qba1983 - 6 Paź 2009, 13:43
Słuszna uwaga Czyli to jest tylko mój wybór czy chcę akrobatycznie czy normalnie ? A skrzynia wyjdzie i w jeden i w drugi sposób?
karolusms - 9 Paź 2009, 13:46
w mk1 to nie wiem...ale z tego co patrzylem to np. w mojej fiestynie byloby to raczej nie mozliwe....
DziDzia - 9 Paź 2009, 14:00
karolusms napisał/a: | w mk1 to nie wiem |
Qba1983 pyta o mk4 a nie mk1..
pozdro
JoeMix - 9 Paź 2009, 14:28
karolusms napisał/a: | no tak....ale jak nei wyciagniesz silnika ze skrzynia to bedziesz mial troche akrobacji zeby ja spod auta wydostac a potem spowrotem ja tam umiescic | Do takiej operacji nie podnosi się auta na podnośnik, tylko przód winduje 45 stopni w górę,,, wtedy trzeba uważać żeby na ziemie nie wypadła
karolusms - 9 Paź 2009, 15:00
a fakt...neidoczytalem...poapatrzylem na info pod nikiem....my baddd...
|
|