Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Jak usunąć zaschnięty klej

vardi - 4 Paź 2009, 15:54
Temat postu: [MK4] Jak usunąć zaschnięty klej
Witam

Na drzwiach od pasażera na dole mam zacieki zaschniętego kleju, jak to usunąć ?

Parzych - 4 Paź 2009, 19:40

vardi napisał/a:
mam zacieki zaschniętego kleju
Jakiego <???> Bo nikt Ci z fusów nie wywróży:
vardi napisał/a:
jak to usunąć

vardi - 4 Paź 2009, 20:01

Nie wiem jakiego, wygląda to jak klej, ale nie mam więcej informacji na ten temat.
Parzych - 4 Paź 2009, 20:06

vardi napisał/a:
Nie wiem jakiego, wygląda to jak klej,
Zapodaj w takim razie jakieś fotki tego "kleju", tylko dokładne...
maczeta10 - 4 Paź 2009, 21:38

Parzych, To pewnie zabezpieczenie antykorozyjne daj jakieś zdjęcie i będzie wiadomo :D
arecki - 4 Paź 2009, 23:25

vardi napisał/a:
Nie wiem jakiego, wygląda to jak klej, ale nie mam więcej informacji na ten temat.

skąd wiesz, że to klej?

hubi_2006 - 5 Paź 2009, 00:17

arecki napisał/a:
skąd wiesz, że to klej?
arecki, Ty masz doświadczenie z klejem na lakierze :-P i to z SuperGlue :hihihi:
LOY - 5 Paź 2009, 10:20

spróbuj benzyna ekstrakcyjna albo acetonem ..bo to na bank wosk z zab ..profili ..jesli klej to masz nide ..bo musisz szukac wyspecjalizowanego rozpuszczalniki albo drapac mechanicznie
Blackknight88 - 7 Lis 2009, 17:45

Mam problem.

Przed szybą przednią a za anteną na dachu zostało wylane trochę kleju typu kropelka, super glue itd. No i lipa w tym taka, że zaschło na lakierze i nie wiem jak to usunąć :/. mam ściernym to trzeć ? pastą tempo ? może jakiś rozpuczalnik, rozcieńczalnik a może zmywacz do paznokci ?

pawlo183 - 7 Lis 2009, 17:59

Kleiliśmy koledze w mondeo lusterko kropelka i pojechaliśmy za jakiś czas patrzymy a tam zaciek przez całe drzwi... pojechaliśmy do lakiernika mówi ze może to spolerować ale wiele to nie da i że drzwi do malowania potem kolega który ma myjnie mówi że też mają swoje środki i trochę się pobawili, zaciek już się tak w oczy nie rzuca ale jednak jest więc chyba nie ma na to ratunku. Tylko że u nas był porządnie zaschnięty nie wiem jak jest z jeszcze ciepłym klejem :-P
Blackknight88 - 7 Lis 2009, 18:37

uwierz. u mnie też jest mocno zachniety :P . kapnąłem się o tym dopiero po 4 dniach ^_^. no nic popatrze na to jutro, najwyżej wytnę dziurę i wspawam kawałek nowej blachy hahhahaha
Marcinowaty - 8 Lis 2009, 15:23

Acetonem spróbuj zmyć
SiuTER - 8 Lis 2009, 23:16

jesli to jest super glue to powinien zejsc pod goraca woda jak jest w miare jeszcze świeży, jesli juz zastygł na dobre pozostaje tylko zcieranie mechaniczne.
mism - 9 Lis 2009, 02:03

Fachowo powinno się to usunąć najpierw tnąc równolegle do lakieru ostrym cieniutkim nożem, a potem przecierając nitrem. Bez wprawy nie radzę.