Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Plyta cd zostala w napedzie

godfather - 1 Paź 2009, 21:47
Temat postu: Plyta cd zostala w napedzie
Hej Mam taki oto problemik: ostatnio słuchałem cd( zabudowane fabrycznie w konsoli) i chciałem zmienić płytę na inna ale odtwarzacz już jej nie wysunął. Próbowałem już odłączyć akumulator i zresetować radio ale nic to nie dało. Pomocy czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić???
arecki - 1 Paź 2009, 22:52

wyjmij radio i rozkręć ;/ sama raczej nie wyjdzie
godfather - 1 Paź 2009, 23:10

wiem ale jak to rozebrac?
bidżej - 2 Paź 2009, 09:16

nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam...
Puff - 2 Paź 2009, 13:05

bidżej napisał/a:
nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam...

Ni ma.

Potrzebne są klucze do wyjmowania radia i Torxy (4/5), żeby zdjąć górną blachę.

JoeMix - 2 Paź 2009, 16:20

bidżej napisał/a:
Na pewno nie ma, bo napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.

Jeśli zadajesz pytanie - jak to rozebrać, to się udaj do specjalistycznego warsztatu, bo potem będziesz pisał: Wyjąłem, ale teraz radio nie czyta CD.

hubi_2006 - 2 Paź 2009, 17:41

JoeMix napisał/a:
Wyjąłem, ale teraz radio nie czyta CD.
Albo "dalej połyka i nie oddaje" :hihihi:
jackrzec - 4 Paź 2009, 15:51

JoeMix napisał/a:
napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.
Zależy w jakich... W radiu jest to tak zwany napęd szczelinowy, w Macach też i w niektórych pecetach i laptopach. Ale fakt w kompach są otwory do odblokowania(nawet w napędach szczelinowych).
Maher - 6 Paź 2009, 17:11

skoro radio nie chce oddac plyty to sprobuj tak ze delikatnie wsun troche innej plyty tak aby sie ona znalazla nad tamta i delikatnie przycisnij ja z gory, wtedy powinna sie wysunac ;)
Tommur - 6 Paź 2009, 18:26

JoeMix napisał/a:
bidżej napisał/a:
Na pewno nie ma, bo napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.

Ciekawe, bo ja w radiu mam dziureczkę. I już 3 razy mnie poratowała. U mnie ten przycisk jest widoczny po zdjęciu panela. Radio Sony cdx -coś tam

Puff - 6 Paź 2009, 18:27

Tommur napisał/a:
Radio Sony cdx -coś tam

...problem w tym, że my tu mówimy o fabrycznym radiu :|

Tommur - 6 Paź 2009, 19:15

A, to sory :ups:
godfather - 6 Paź 2009, 23:36

wiem już co zrobić: trzeba rozebrać kokpit i dostać sie do radia a potem je rozkręcić. Po tym sprawdzić mechanizm podawania płyty jest tam taki "ciężarek" który pomaga w podawaniu płyty. Najprawdopodobniej odkleił się on i przytrzymuje płytkę. No to powinno pomoc, ale jak nie to wsadzę niefabryczne radio :ok:
kajtek - 9 Lis 2009, 12:19

i udało sie rozwiazac problem????? ja mam tez cos takiego ze nie chce oddac płyty wywala CD ERROR

pomocy <???>

[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 22:09 ]
zastosowałem metode płyta na plyte i udało się hopka oddal płyte i wszystko oki

Byłem z powyższym problemem w serwisie a tam zaśpiewali mi 500 po co placić kiedy można zrobić to samemu.Dzięki za podpowiedzi