Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Gaśnie i nierówno chodzi po odpaleniu gdy zimny! HELP

xkober - 30 Wrz 2009, 06:30
Temat postu: [MK4] Gaśnie i nierówno chodzi po odpaleniu gdy zimny! HELP
wiem że ten temat był już wałkowany na forum, lecz na żadnym poście nie ma konkretów!
opis problemu: Po odpaleniu mój fiestolot 1.3 endura zaczął mi gasnąć i nierówno chodzić! ;-( dzieje się tak od niedawna, być morze wraz z pojawieniem się niskich temperatur wcześnie rano.nie wiem teraz co może być powodem tego zjawiska,przecież niedawno było wszystko ok! :hihihi:
Pozatym sprawdzałem odme czy nie jest zapchana,było ok
być może to wina:
przewody świeczek
silniczek krokowy złapał syf czy jak,

proszę wszystkich na forum o wyrażenie swoich sugestii na ten temat, z góry dzięki pzdr

bidżej - 30 Wrz 2009, 11:13

zaczęło być wilgotno w nocy i z rana, prawdopodobnie wody łapią kable i/lub cewka i póki silnik się nie zagrzeje i woda nie odparuje to masz takie kwiatki
xkober - 30 Wrz 2009, 11:33

bardzo możliwe, zobaczę co da wymiana kabli :yes:
Przem1987 - 30 Wrz 2009, 21:54

wyczyść dokladnie z sadzy silniczek krokowy
xkober - 1 Paź 2009, 06:14

jest diagnoza.TO nie silniczek krokowy,tylko bęknięty przewód od MAPsensora, do tego polecam czyszczenie przepływki, pomogło! :-) auto śmiga dalej.......... <oki>

[ Dodano: Czw Paź 01, 2009 06:55 ]
:załoga:

kkooffee - 2 Paź 2009, 12:06

xkober- czy możesz jakieś konretne wskazówki lub zdjęcia dać gdzie to i jak sprawdzić?
mam identyczny silnik i po wizycie u mechanika też coś takiego się dzieje- jakby ssanie na zimny brakowało

xkober - 2 Paź 2009, 12:26

kkooffee co do przewodu od mapa szukaj pod ''rurkami'' tymi dużymi plastikowymi rogami idącymi do kolektora, bedze tam czwórnik z przewodami gumowymi "czterema" :-P
dwa ida do kolektora, jeden do map sensora i jeden do wlewu oleju, sprawdż je! pewnie bedze na nich pisać Motorcraft jeśli masz seryjnie... :fox: a co do przepływki masz ja przy filtrze powietrza.. w szukajce znajdziesz opis jak ja czyścic :bigok:

Drako - 7 Paź 2009, 22:47

dajcie jakies zdjecia gdzie ten map sensor i te czujki, kabelki i przeplywki :/ ehh czemu ja sie za mlodu nie bawilem w mechanika tylko w pilke gralem :/