Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Problem z pilotem po wymianie baterii.

raf - 27 Wrz 2009, 11:58
Temat postu: [MK6] Problem z pilotem po wymianie baterii.
[mk6] nie działa pilot po wymianie baterii, może ktoś miał podobny problem, bo trochę to uciążliwe jak wcześniej sie miało sprawny
MARIUSZ.B - 27 Wrz 2009, 21:56

Może się rozprogramował, wypróbuj to:
wkładamy kluczy do stacyjki
-przekręcamy na pozycję 2 (zapłon)i zaraz potem na 0 (wyłączone) i tak wciągu 3 sekund robimy 4 razy. Dioda kontrolna (koło zegara) zacznie świecić na stałe.
-teraz w ciągu 20 sekund musimy nacisnąć któryś przycisk na pilocie, wtedy dioda mrugnie.
-teraz już tylko czekamy aż skończy sie te 20sekund, lub po prostu przekręcamy kluczyk na 2(zapłon) i wyłączamy. Centralny zamek powinien działać jak dawniej.

To opis programowania w mondeo, może zadziała w fieście :)

andrzej.p - 27 Wrz 2009, 21:59
Temat postu: Re: Problem z pilotem po wymianie baterii.
raf napisał/a:
[mk6] nie działa pilot po wymianie baterii, może ktoś miał podobny problem, bo trochę to uciążliwe jak wcześniej sie miało sprawny

Witam. Mój pilot zamknął ale już nie otworzył. Po wymianie baterii nie reagował - dioda się zapalała ale bez efektu. Wybitny :-P fachowiec do, którego się udałem, pilota rozmontował umył, wyczyścił, wydmuchał, złożył ponownie i wziął za to 120 pln. :sad: - ale działa. Radzę, zrób podobnie, jeśli masz choć mgliste pojęcie i też staniesz się wybitnym fachowcem zarabiając na starcie 120 pln :) i nie będziesz takim frajerem jak ja. Spróbuj a może ... Pozdrawiam

MARIUSZ.B - 27 Wrz 2009, 22:04

Jednak pierw sprawdź to co pisze kolega andrzej.p,