|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Problem z pilotem po wymianie baterii.
raf - 27 Wrz 2009, 11:58 Temat postu: [MK6] Problem z pilotem po wymianie baterii. [mk6] nie działa pilot po wymianie baterii, może ktoś miał podobny problem, bo trochę to uciążliwe jak wcześniej sie miało sprawny
MARIUSZ.B - 27 Wrz 2009, 21:56
Może się rozprogramował, wypróbuj to:
wkładamy kluczy do stacyjki
-przekręcamy na pozycję 2 (zapłon)i zaraz potem na 0 (wyłączone) i tak wciągu 3 sekund robimy 4 razy. Dioda kontrolna (koło zegara) zacznie świecić na stałe.
-teraz w ciągu 20 sekund musimy nacisnąć któryś przycisk na pilocie, wtedy dioda mrugnie.
-teraz już tylko czekamy aż skończy sie te 20sekund, lub po prostu przekręcamy kluczyk na 2(zapłon) i wyłączamy. Centralny zamek powinien działać jak dawniej.
To opis programowania w mondeo, może zadziała w fieście
andrzej.p - 27 Wrz 2009, 21:59 Temat postu: Re: Problem z pilotem po wymianie baterii.
raf napisał/a: | [mk6] nie działa pilot po wymianie baterii, może ktoś miał podobny problem, bo trochę to uciążliwe jak wcześniej sie miało sprawny |
Witam. Mój pilot zamknął ale już nie otworzył. Po wymianie baterii nie reagował - dioda się zapalała ale bez efektu. Wybitny fachowiec do, którego się udałem, pilota rozmontował umył, wyczyścił, wydmuchał, złożył ponownie i wziął za to 120 pln. - ale działa. Radzę, zrób podobnie, jeśli masz choć mgliste pojęcie i też staniesz się wybitnym fachowcem zarabiając na starcie 120 pln i nie będziesz takim frajerem jak ja. Spróbuj a może ... Pozdrawiam
MARIUSZ.B - 27 Wrz 2009, 22:04
Jednak pierw sprawdź to co pisze kolega andrzej.p,
|
|